Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 11 Ağustos 2016 tarihinde el konulup kayyım atanan ve daha sonra yönetimi TMSF devredilen Vera Denizcilik Şirketi'ne ait 28 bin 520 DWT taşıma kapasitesine sahip M/V SANTA PACIFIC isimli Panama bayraklı kuruyük gemisi, Yunan şirketine satıldı.

Deniz Haber'den Recep Canpolat'ın haberine göre, 2000 yılında Japonya'nın Imabari Tersanesi'nde inşa edilen 169 metre boyunda, 27 metre genişliğinde ve 28 bin 520 DWT taşıma kapasitesine sahip Panama Bayraklı M/V SANTA PACIFIC isimli kuruyük gemisinin, geçen hafta içinde Atina merkezli ALLSEAS INC Denizcilik Şirketine 3 milyon 200 bin dolara satıldığı öğrenildi. Habere göre, "FETÖ" soruşturması kapsamında aranan Mustafa Dalgın'ın bu satıştan 3 milyon 200 bin dolar kazandığı belirtildi.

GÜNEY KIBRIS'A DEMİRLEDİ

HUKUKÇULARDAN BAKANLIĞA ÇAĞRI

Konuyla ilgili hukukçular, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın konuya acilen müdahale etmesi gerektiğini belirterek, "İdare, mahkeme kararıyla veya diğer hukuki sebeplerle el koyduğu bir Türk şirketinin iştiraki olan firmanın mülkiyetinde bulunan yabancı bayraktaki gemiler ile ilgili olarak bayrak devletine bilgi vermesi gerekir. Bu sayede gemilerin satışı engellenir. Devletin el koyduğu Vera Denizcilik ile ilgili olarak gemiler satılıyorsa, idarenin bayrak devletine bilgi vermediği ortaya çıkar. Devlet el koyduğu özel şahıslara ait varlıkların devletin malı haline gelmesiyle birlikte yapılan satış işlemi geçersiz olur" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr