AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi, Çanakkale Savaşı ve 15 Temmuz ruhunu yaşatmak gerekçesiyle Mustafa Yeşil İmam Hatip Ortaokulu’nun bir bölümünü “şehitler katı” olarak düzenledi. Eğitim-İş, AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Mustafa Yeşil İmam Hatip Ortaokulu’nun bir bölümünü “şehitler katı” olarak düzenlemesine ilişkin açıklamada bulundu. Odatv'de yer alan haber şöyle: “Burada bir skandala imza atılmış ve Türk bayrağının yanına cihat bayrağı konulmuştur” denilen açıklamada şöyle denildi:

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ YOK ETME HAK VE YETKİLERİ YOK”
“Bu ülkede hiç kimsenin büyük önderimizin ve O’nun kurucusu olduğu Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş bir devlet ve toplum kurma hedeflerini rafa kaldırarak yok etme hak ve yetkileri yoktur. Anayasa’nın Değiştirilemeyecek Hükümler alt başlığını taşıyan 4’üncü maddesinde yer alan; ‘Anayasanın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.’ kuralıyla devletin laik niteliğinin değiştirilebilmesi; hatta değiştirilmesinin teklif dahi edilebilmesi yasaklanmıştır.”


“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NI SORUŞTURMA BAŞLATMAYA DAVET EDİYORUZ”
“Milli Eğitimin dini referans alan uygulamaları, dindar nesil yetiştirme projeleri, dini vakıflarla yakın işbirliği, eğitimin laik yapısını oldukça yıpratmış; özellikle tüm okullarımızı imam hatipleştirmeye yönelik bu politika ve uygulamalar nedeniyle laik ve bilimsel eğitimden giderek uzaklaşılmıştır” denilen Eğitim-İş açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde Atatürk’ün de belirttiği gibi bilimi fen’i rehber alacak; çağdaş değerlere bağlı hukuka saygılı insanlar yetiştirmeyi amaçlayacağız. Eğitim-İş olarak çağdaş ve laik eğitime yönelik saldırılar nereden ve nasıl gelirse gelsin sessiz kalmayacağız. Dini esaslara göre eğitimin şekillendirilmesini kabul edemeyiz; çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına asla izin vermeyeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı’nı olayın sorumluları hakkında idari yönden inceleme ve soruşturma başlatmaya davet ediyoruz. Eğitim-İş olarak konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr