MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'ye bu kez de "idam" desteği verdi. "AKP hazırsa, MHP dünden hazırdır" diyen Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'a seslenerek "Gelin bu işi bitirelim" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Türkiye şu an önünü görmekten mahrumsa, sarsılıyorsa öncelikle sorumluluk mertebesinde bulunanlar samimiyetle özeleştiri yapmak durumundadır. Ülkemiz cepheleşme sürecinden sonra 15 Temmuz akşamının vahşi kalkışması ile irkilmiştir. Türkiye 1 Kasım seçimlerinden öne aşırı gerilmiş, milletimiz yorgun düşmüştür. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçen sürede demokrasinin ilkeleri ufalanmış, iftira ve algı oyunları hakimiyet kurmuştur.

Bahçeli'den 'İdam' açıklaması: Gelin bu işi bitirelim - VİDEO

"MAHÇUP OLACAKLAR"

- 7 Haziran 1 Kasım arasında yaşananları tarih elbette yazacak. İşte ozaman MHP'nin haklı duruşu teyid edilecektir. Bize hayırcı diyenler, koalisyondan kaçtığımızı uyduranlar günü geldiğinde mahçup olacaklar, tarih bir kez daha ak yüzümüzü teyid edecektir.

"ÖLÜM DE OLSA..."

- 7 Haziran'dan sonra önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben dedik, yanlış mı yaptık? Ülkemizin hükümetsiz bırakılmamasını arzu ettik, çok mu şey istedik? AKP ile CHP hükümet kursun dedik. Ülkenin gerçekleriyle bağdaşmayan bir koalisyona sonu olüm de olsa girmeyiz giremeyiz.

"İNANDIRICILIĞINI YİTİRECEK"

- Hükümet gittikçe ağırlaşan FETÖ ile mücadele sürecinde hukukun temel ilkelerinden ayrılmamalıdır. Siyasete girmeyen, üst mevkilere ulaşmayan FETÖ ile mücadele bu gidişle inandırıcılığını yitirecektir.

"MHP MİLLETİYLE YAN YANA"

- 'Yurtta Sulh Konseyi' başta olmak üzere FETÖ cezalandırılmalıdır. Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçten çıkarılması konusundan el ve güç birliği yapılmalıdır. MHP, milletiyle yan yanadır. MHP, Türkiye'ye kafa tutan her terör örgütünün amansız düşmanıdır. Bunun adı FETÖ, PKK, IŞİD, PYD olmuş hiç fark etmeyecektir.

İDAM MESAJI: GELİN BU İŞİ BİTİRELİM

- Cumhurbaşkanı 'idam' cezasına gönüllüdür, onaylayacağını beyan etmiştir. Başbakan da bunun mümkün olabileceğini söylemiştir. İdam cezasına bakışımız net ve bellidir. MHP, İmralı canisinin asılması konusunda mücadelesini gösterirken, gökyüzü koalisyonu engellemiş hatta bizi yıllarca suçlamıştır. Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, o halde bahaneye kaçak güreşmeye gerek yok. AKP hazırsa, MHP dünden vardır. AB komiserleri kendi işlerine baksın, bizim sözünü dinleyeceğimi tek merci Türk milletidir. Türkiye, Brüksel'den değil, Ankara'dan yönetilir.

"TUTUKLAMALAR MİLLETİMİZİ RAHATLATTI"

- Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte iki siyasi bölücünün tutuklanması milletimizi rahatlatmıştır.

- Her alandan FETÖ ve PKK'nın ayıklanması ile medya ayağına dokunulması neden birilerini rahatsız etmelidir. Adında cumhuriyet olup da Cumhuriyet değerlerine zarar verenlerin medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görülemez.

- Partimize yönelik yalan haberlerin merkezi olanlar, önce zihniyetini gözden geçirmelidir. Terörizmle mücadelede herkese az ya da çok görevler düşmelidir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr