Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi 19. hafta maçında Galatasaray Odebank ile karşılaştı. İlk yarısını 41-36 önde geçtiği maçı 77-68 kazanan Fenerbahçe, ligdeki 15. galibiyetine imza attı ve puanını 34’e yükseltti.

Fenerbahçe maça Datome, Bobby Dixon, Jan Vesely, Nikola Kalinic ve Ricky Hickman, Galatasaray Odeabank ise Vladimir Micov, Lasme, Sinan Güler, Schilb ve Davis beşiyle başladı.

İlk çeyreğin sonlarında Galatasaray Odeabank, 9-0′lık serinin de katkısıyla 1. periyodu 22-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Fenerbahçe pota alanını iyi kullandı ve rakibine karşı uzunlarıyla üstünlük kurdu. Fenerbahçe 24-14′lük periyot skoru bularak 41-36′le soyunma odasına önde gitti.
İlk yarıda Fenerbahçe’de bencten gelen Udoh 11, Datome 7, Kalinic ile Bogdanovic 6′şar ve Dixon 5 sayıyla oynadı. Galatasaray Odeabank’ta ise Schilb ile Lasme 9′ar, Göksenin 6, Sinan ile Micov 5′er, McCollum 2 sayı üretti.

İKİNCİ YARIDA FENERBAHÇE RÜZGARI
Fenerbahçe ikinci yarı çok hızlı başladı. İlk üç dakika geride kalırken ev sahibi ekip 11 sayı buldu ve Ergin Ataman’ın molası geldi. Oyunun kontrolünü elinde tutan Fenerbahçe, Melih’in skor katkısıyla bu bölümde Galatasaray’ı 17 sayıda tuttu ve final periyoduna 62-53 önde girdi.
Final periyodunda Fenerbahçe oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti. Özellikle potaaltında rakibine büyük üstünlük kuran Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibi karşısında farkı çift hanelerde korudu. Fenerbahçe mücadeleden galip ayrılarak üst üste 7. galibiyetini aldı.

Fenerbahçe’de Udoh 15, Vesely 13, Bogdanovic ile Dixon 10′ar sayıyla oynadı.

Bu sezon 6. mağlubiyetini alan Galatasaray Odeabank’da Lasme 21 sayıyla maçın en skoreri olurken Schilb 14 ve Sinan Güler 11 sayıyla maçı tamamladı.

STEVE NASH ÜLKER ARENA'DA

Öte yandan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımının Genel Menajeri Maurizio Gherardini’yi ziyarete gelen NBA’in efsane isimlerinden Steve Nash, maçı salonda izledi. Kanadalı efsaneye imzalı basketbol topu hediye edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr