Kasımpaşa forması giyen Türk asıllı İsviçreli oyuncu Eren Derdiyok, İsviçre basınına Türkiye'de yaşanan olayları değerlendirdi. Bu sezon Kasımpaşa formasıyla 23 lig maçında 10 gole imza atan Eren Derdiyok, yaptığı açıklamada yaşanan olaylar nedeniyle genellikle evde zaman geçirdiklerini dile getirdi.

Eren Derdiyok patlamaların ardından zorlu bir dönem geçirdiklerini söylerken, "Tabii ki bir güvensizlik ve korku havası var. İstanbul'da bombanın patladığı caddeyi herkes gibi ben de biliyorum. Burası turistler için bir buluşma noktası ve her zaman kalabalık. Sonra Brüksel'de oldu. Tüm bunlar delilik. Şu anda dünyanın hiçbir yerinin güvenli olduğunu düşünmüyorum. Eşim hamile ve doğumun İstanbul'da olmasını planlıyoruz ama yazın bu konuyu yeniden düşüneceğiz" dedi.

Başarılı oyuncu Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ertelenmesi hakkında da konuşurken, "Binlerce kişinin birlikte olacağı muazzam bir kalabalık olacaktır. Bu nedenle çok normal bir karar. O kadar insanın içinde bombayı bulmak çok zor olurdu. Bu nedenle güvenlik her şeyden önce gelir" ifadelerini kullandı.

Podolski'nin de ayrılmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine Eren, "Tabii ki hepimizde olduğu gibi onda da endişe var. Böyle şeyler yaşanırken bu çok normal. Hepimizin ailesi var" cevabını verdi.
Eren Derdiyok, şu an en büyük hedefinin de EURO2016'da yer almak olduğunu söyledi. (sporx)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr