Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin itirazını reddetti. Kasımpaşa maçında Okul Açık ve Maraton tribünlerinde yer alan taraftarların çirkin ve kötü tezahüratta neden olması nedeniyle PFDK ceza vermişti.

İki tribünde yer alan taraftarların e-biletleri Beşiktaş maçı için iptal edilmişti. Sarı-lacivertli kulübün itirazını Tahkim Kurulu ret etti ve onadı. 

Yapılan resmi açıklama şöyle;

“Fenerbahçe A.Ş.’nin, PFDK’nın 18.02.2016 tarih ve E.2015-2016/688, K.2015-2016/801 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamı dikkate alınarak yapılan müzakere neticesinde; PFDK’ca Fenerbahçe A.Ş.’ne, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca 50.000.-TL para cezası verilmesinde; FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Maraton, Okul Açık Tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından itirazın reddine, cezanın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr