Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe ve Beşiktaş'a geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda yaşanan tribün olayları nedeniyle ceza verdi.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe, Kasımpaşa maçında yaşanan tribün olayları nedeniyle 50 bin lira para cezasına çaptırılırken, aynı maçta çirkin ve kötü tezahüratta bulunan ve Maratan, Okul Açık tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verdi.

15 BİN FENERBAHÇELİYE DERBİ YASAK

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Fenerbahçe ve Beşiktaş'a ceza verdi. Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kasımpaşa karşılaşmasında kötü ve çirkin tezahürat yapıldığı gerekçesiyle, Maraton ve Okul Açık tribünlerine giriş yapan bütün taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartları bir maçlığına bloke edildi. Bu ceza nedeniyle yaklaşık 15 bin Fenerbahçe taraftarı, 29 Mart'taki Beşiktaş derbisini stattan izleyemeyecek. Bu taraftarlar kartlarını başka kişilere devredebiliyor.

PFDK, siyah beyazlı kulüp de 120 bin lira para cezasına çarptırılırken; Başakşehir maçında çirkin ve kötü tezahüratta bulunan tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişleri engellenmesine karar verdi.

PFDK, Sivasspor'a da Çaykur Rizespor maçında taraftarın neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle kale arkası gar, maraton ve kapalı tribünlerine giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kartlarının bir evsahibi müsabakada bloke edilmesine karar verdi.

GALATASARAY'A KART CEZASI
Galatasaray ise, Mersin idmanyurdu maçında takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 10.500 bin lira para cezasına çarptırıldı.

NADİR ÇİFTÇİ'YE ÜÇ MAÇ CEZA
Eskişehirspor'un yeni transferi Nadir Çiftçi de Antalyaspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle üç maç men cezası aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr