Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel, Türkiye’de en sık yapılan estetik ameliyatının burun olduğunu belirterek “Birçok Avrupa ülkesinden daha ucuza, daha kaliteli hizmet sunuluyor. Özellikle Almanya, İngiltere, Hollanda, İsviçre, Belçika, Bulgaristan olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden, Ortadoğu, Arap ve Orta Asya ülkelerinden ve Rusya’dan çok sayıda hasta geliyor” diyor. Prof. Yücel bir de uyarıda bulunarak “Aldatılma, boşanma gibi duygusal travmalardan hemen sonra, depresyondayken, bir başkasına tepki olarak ameliyat kararı alınmamalıdır” dedi. 

İyi estetik anlaşılmaz

18 yaş altına estetik ameliyat yapmadıklarını anımsatan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak sorun ağır psikolojik ya da bedensel sıkıntılara yol açıyorsa ve organ gelişimini tamamladıysa, aile onayı alınmak şartıyla, daha erken yaşlarda ameliyat yapılabilir. Kızlarda, ergenliğe girmelerinden 3-5 yıl sonra yüz gelişimi tamamlanır. Bu nedenle daha erken yaşlarda yapılabilir, ancak erkeklerde 18 yaşını beklemek daha doğru olacaktır. Burun estetiği için ideal yaş aralığı için net bir süre yoktur. Hastaların büyük bölümü 18-30 yaş aralığında. Burun ameliyatı olmayı planlayan kişinin öncelikle ameliyat kararından emin olması gerekir. Bir başkasının zorlamasıyla ya da başka birisini memnun etmek için estetik ameliyat olunmaz. Aldatılma, boşanma gibi duygusal travmalardan hemen sonra, depresyondayken, bir başkasına tepki olarak ameliyat kararı alınmamalıdır. Yapılan ameliyatın geri dönüşünün olmadığı iyi anlaşılmalı ve doğru hekim seçilmelidir. Gerçekten de, iyi yapılmış bir burnun ameliyatlı olduğunu anlamamalı, ancak güzel bulmalıyız.” 

YENİ TEKNİKLERLE MORLUK AZALIYOR

Prof. Akın Yücel, yeni tekniklerle şişlik ve morlukların önemli ölçüde azaldığını belirterek “Birinci haftanın sonunda alçı çıkarılır ve dikişler alınır. Üç hafta geçtiğinde burun dikkat çekmeyecek bir görünüm kazanır. Burun 3 ay sonra şeklini büyük oranda kazanır. Bu dönemde yüze darbe almamak, güneşten korunmak, ağır gözlükler takmamak gerekiyor” uyarılarında bulundu

Cerrahlarıız çok iyi

Yücel, Türk cerrahların burun estetiğinde çok tecrübeli olduğunu belirterek “Irksal nedenlerle burun ameliyatları çok talep ediliyor. Türkiye en kaliteli estetik cerrahi yapılan ülkelerden biri, dünyada en iyi burun cerrahisinin ülkemizde yapıldığını söyleyebiliriz” değerlendirmesini yapıyor. Çok sayıda hastanın estetik ameliyatlar için Türkiye’ye geldiğini anımsatan Yücel, özellikle Ortadoğu’dan, Arap ülkelerinden, Orta Asya ve Avrupa’dan çok sayıda hastanın ülkemize burun ameliyatı için geldiğini anlatıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr