Tayvan’da, merkez üssü ülkeye 30 kilometre olan Tainan’daki sismik hareketler, ülkede sıkıntı yarattı. Uzak Doğu ülkesi, 6.4’lük ortalamanın üstünde güçlü bir depremle karşı karşıya kaldı. Depremde ne yazık ki, iki kişi hayatını kaybetti. Konutlar ve fabrikalarda çeşitli zararlar meydana geldi.
Ülkenin en büyük teknoloji üreticisi konumunda olan ve Apple, Samsung, LG gibi firmalara yonga üreten Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. depremde zarar gördü. Şirket yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, birkaç günlüğüne üretime ara verilmesi gündemde.


Dünya çapındaki haber ajansı Reuters’ın açıklamasına göre, iki ölümün yanı sıra, 100’den fazla kişi de, afetten yaralı olarak kurtuldu.
Bu vakaa, Uzak Doğu ülkesinin depremle ilk imtihanı değil. Deprem kuşağı üstünde yer alan ülkede, 1999’da büyük bir deprem meydana gelmiş ve talihsiz şekilde, 2400’ü aşkın insan hayatını kaybetmişti. Bu deprem, teknoloji dünyasında da sarsıntılar yaratmış ve özellikle Acer gibi dünya devlerinin üretim hacminin kayda değer seviyede azalmasına neden olmuştu.
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., ayda 100.000’den fazla 300 milimetrelik yonga üretimi gerçekleştiriyor. Söz konusu yongalar sadece LG, Samsung ve Apple’a değil; Nvidia, Intel ve AMD gibi işlemci üreticilerine de pazarlanıyor.
Söz konusu şirketler, B planını devreye soktu ve İsrail, İrlanda, Çin hatta New York’ta bulunan Global Foundries isimli yonga üreticisinden destek almaya başladı.

iPhone 7 Super AMOLED ekran ve seramik gövde ile karşımızda!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr