En çok üç tercih

* İlk oluşturduğumuz 25 okuldan oluşan tercih listesi sadece ilk yerleştirme döneminde kullanılır. Yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde yeniden tercih yapmamız durumunda ilk yerleştirildiğiniz okulda kayıtlı olmaya devam edersiniz. Her dönemde nakil başvurusunda bulunacağınız en çok üç okul seçip mezun olduğunuz okul aracılığı ile yeniden başvuru yapmanız gerekiyor.

* Seçeceğiniz okulların ilk yaptığınız tercih listesinde olup olmaması önemli değil.

* İlk yerleştirme döneminde (12 Ağustos) birinci tercihinizi kazanmış bile olsanız yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

* Tercihte bulunmak için tercih edeceğiniz okulun açık kontenjanı olup olmadığına bakmadan, (o okullardan da farklı okulları tercih edecek öğrenciler olacağından kontenjan açılabilir) çok istediğiniz okulu tercih listesine alabilirsiniz.

* Yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde okul değişikliği için puan denkliği şartı aranmaz . Ancak 31 Ağustos tarihinden sonra yapılacak nakil işlemlerinde puan denkliği şartı aranır.

* Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunduğunuzda kayıtlı olduğunuz okuldaki kayıt işleminiz iptal olmaz.

* Yaptığınız tercihlerden herhangi birine yerleşmemeniz durumunda ilk yerleştiğiniz okulda kayıtlı olmaya devam edersiniz.

* Yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde de yerleştirme işlemleri ve tercihler doğrultusunda YEP üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacaktır.

* Tercih döneminde “Özel Okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım” butonunu işaretleyen öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde nakil hakkında faydalanabilirler.

* Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirme http:/e-okul. meb.gov.tr adresinde sürekli olarak yapılacaktır.

* Yerleştirildiğiniz okula ayrıca kayıt yaptırmanıza gerek yoktur.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr