Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Lazio maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında iki ayaklı maç vurgusu yaptı.

Denizli'nin açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"İKİ AYAĞI DA İYİ DEĞERLENDİRMEK ZORUNDASINIZ"

Bu tür maçlar kodları olan, anahtarları olan maçlardır. İki ayaklı maçlarda iki maçı da iyi değerlendirmek mecburiyetindesiniz. Ben oturduğum koltuk itibariyle şu anda elimde bulunan kadronun yarın ve rövanş maçında nasıl kullanılması gerektiğini düşünüyorum, ona göre çalışmalar yapıyorum. Bazen kadro itibariyle sıkıntı yaşayabilirsiniz ama bu sizi olumsuzluğa itmemeli. Kendi içinizden alternatif oyuncu tercihleriyle kapatmaya çalışırsınız. Galatasaray'ın yarınki şartlarda bunu en iyi şekilde nasıl değerlendireceği beni ilgilendiren şey. Bütün çalışmalarımız olumlu bir sonuç elde etmek için.

"GALATASARAY TARAFTARININ MESAJA İHTİYACI YOK"

Bu tip maçlarda mesaj verilmeyecek tek grup Galatasaray taraftarıdır. Onlar için ekstra bir mesaja gerek kalmıyor. Ben Galatasaray'ın sorumlusu olan bir insan olarak, takımımı en iyi şartlarda değerlendirmek mecburiyetindeyim. Bunun için çaba sarf ediyorum ve bunu da değerlendireceğim. Galatasaray'ın ne yapması gerektiğini biliyoruz. Tabii ki futbolda her türlü zorlukla karşılaşabilirsiniz ama taraftarımız bugünlerde takımıyla ilgili ne yapması gerektiğini iyi biliyor. Biz de bunu bekliyoruz.

"FUTBOLCULARIMA GÜVENİM EN UFAK BİR SIKINTIYA GİRMEDİ"

Galatasaray, hedefleri hep büyük olan bir camia. Bu hedeflerin gerisine düşmemiz mümkün değil. Galatasaray'ın hedefi tüm kulvarlarda sonuna kadar yürümektir. Bazen koşullar sizi zorluklara itebilir. Bunları yaşamayan camia yoktur. Ben de bunları yaşadım. Gayet tabii ki ligde iyi bir konumda olmadığımızı biliyorum. Ama futbolcularıma olan güvenim en ufak bir sıkıntıya girmedi. Camia, yönetim ve taraftar bir bütündür. Zaman zaman üzülebiliriz ama hedefimizden asla vazgeçemeyiz.

"GOL YEMEZSEK FEVKALADE BİR AVANTAJ"

Bu tip maçların anahtarı kazanmaktır. Öncelikle bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Elbette iki ayaklı olduğunu unutmuyoruz. Kazanmanın yanında eğer gol yemezseniz bu fevkalade önemli bir avantajdır. Büyük bir mücadeleye ve sabra ihtiyacımız var.

"BAŞARILI VE BAŞARISIZ GÜNLERİM OLMUŞTUR"

Benim de her teknik adam gibi başarılı ve başarısız günlerim olmuştur. İşimi yaparım, işimi yaparken az hata yapmaya gayret ederim. Hata yapmamak mümkün değildir. Zaman zaman koşullar sizin müdahalelerinizi işlemsiz kılabilir. Bunlar da gayet doğaldır. Burası Galatasaray'dır. Galatasaray'ın ne olduğunu ve nasıl bir dönüşüm yaşadığını da hep beraber göreceğiz.

Ben bu camiaya geleli 33 yıl oldu. Bu 33 yıl içinde neler yaşadığımı sizler de görebilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr