Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yarın Avrupa Ligi  son 32 turu ilk maçında Lazio ile oynayacakları maç öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Takımdaki son durum ve hava hakkında "Galatasaray'ın yaşadığı iki tane hava vardır. Bir içimizde yaşadığımız... Ligimizde kupayla ilgili... Bir de Avrupa'da yaşadıkları. Avrupa'da yaşadıkları aşağı yukarı 30 yıldır Türkiye'nin yüzünü güldüren, umutla bir sonraki hedeflere giden bir Galatasaray. Bu defa da öyle olacak" dedi.

"GENLERİNDE AVRUPA VAR"

Lazio'nun güçlü bir rakip olduğunun altını çizen Denizli, "Galatasaray gücünü bu maçlarda katlayarak ortaya koyan bir ekip. Futbolcular, taraftar, camia öyle... Genlerinde Avrupa olan bir takım Galatasaray. Dolayısıyla bizler defalarca futbolcularımızla birilkte bu havayı telaffuz ettik. İnşallah Perşembe günü tekrar tenesfüs edeceğiz, ülkeye de tekrar mutluluk yaşatacağız. Perşembe günü takımdan olağanüstü bir mücadele, çok iyi bir sonuç bekliyorum. İki ayaklı maçlar her zaman 180 dakikanın sonunda belli oluyor. Şartlarımız imkan verirse 180 dakikanın sonunda kendimizi avantajlı kılacak bir sonuç bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TARAFTAR İTİCİ GÜÇ"
Lazio'nun ve Galatasaray'ın fikstürleri çakıştığı için rakibi sadece bir kez izleyebildiğini kaydeden Denizli, "Galatasaray, hangi takımla oynarsa oynasın bizim şansınız % 51'dir. Tek maç için kullanılmış bir ifadedir. Bu maç için de aynen geçerlidir. Çıplak gözle izlediğim maç dışında takımla ilgili bir çok bilgiyi çeşitli kanallardan elde ediyoruz. Takımla bunu çok geniş kapsamlı değerlendireceğiz" derken Türk Telekom Arena'nın atmosferi ve taraftardan beklentileri hakkında "Ben Galatasaray taraftarıyla bu formayı giydim. Galatasaray taraftarıyla bu mesleğe başladım. Hem çizginin içinde hem çizginin dışında iki taraflı yaşadım. Onların ne kadar etkin olduğunu futbolcularım da biliyor. Hepimiz biliyoruz. Taraftar özellikle bu maçlarda Galatasaray adına olağanüstü itici güç oluyor" değerlendirmesini yaptı.

Deneyimli teknik adam, "Mustafa Denizli'nin kritik karşılaşmalarda taktiksel anlamda sürprizlerine alışığız. Bu maçta bir sürpriz olabilir mi?" sorusuna "Bu maçlarda değişiklik bazen kaçınılmaz oluyor. Ben burada takımın imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmek mecburiyetindeyim. Oyuna başlama, devam etme ve bitirme stratejisi dediğimiz bir şey var. Takım içerisinde bu başlayacak, devam edecek ve bitecek olan futbolcularımı bu 90 dakikakaya hazırlıyorum. Bunların hepsi teorik çalışmalar, pratiğe dönüştürecek olan benim futbolcularım. Onların da en sağlıklı şekilde bunu yerine getireceklerine inanıyorum. Bizim için başlamak çok önemli, bitirmek ondan daha önemli" yanıtını verdi.

"PERŞEMBE GÖRECEĞİZ"

Turu geçmeleri halinde Lazio'dan daha güçlü bir takımla karşılaşmayacaklarının altını çizerek "Önümüz açık olur. Burada büyük bir mücadele ortaya koyacağız. Özellikle orta sahada müthiş bir mücadele bizi bekliyor. İtalya'nın en çok koşan orta sahası bizi bekliyor. Göreceğiz perşembe günü kimin ne kadar koştuğunu ne kadar mücadele ettiğini... Futbolcularım bunu rahatlıkla ortaya koyacaktır" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr