Bodrum Belediyesi öncülüğünde yürütülen deniz dibi temizliği, bu hafta Gümbet'te yapıldı. Bodrum Belediyesi Dalış ekibiyle gönüllü 12 dalgıcın iki tekne eşliğinde yaptığı çalışmalarda; denizden pet şişe, otomobil lastiği, teneke kutu, cam şişenin yanı sıra, tekne tuvaleti, balık avlamak için atılan sepetler çıktı. Denizden tekne tuvaleti çıkması hayretle karşılandı.

Temizlik çalışması sualtı kamerasıyla da dalgıçlar tarafından kayıt altına alındı. Temizlik sırasında TED Bodrum Koleji öğrencileri de sahilde çöp topladı. Denizden çıkan çöplerin bir kısmı karaya getirildiğinde de, öğrenciler çöpleri inceledi. Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nde Çevre Mühendisi Ahmet Acar tarafından öğrencilere broşür dağıtılarak, atıkların doğada kaybolması ile ilgili bilgiler verildi.



Çevre temizliğinin önemine değinen Bodrum Belediye Başkan Vekili Funda Akçalı, "Plajlarımıza ve denizlerimize sahip çıktığımız bir sosyal sorumluluk projesidir. İnanılmaz kötü çöpler çıkıyor denizlerin içinden. Bu anlamda halkımızı ve çocukları duyarlı hale getirebilmek için başlattığımız bir projeydi. Çocuklara da bilgilendirme broşürleri dağıtılıyor. Denize en çok mavi yakışır diyerek, etkinliklerimize devam ediyoruz. Haziran ayına kadar temizlik çalışması yapılacak" dedi.

Proje kapsamında 16 Mart'ta Bitez Mahallesi'nde temizlik yapılacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr