Ensar Vakfı'na ait evlerde çocukların cinsel istismara uğramasına ilişkin skandal, Türkiye'nin gündemindeki yerini korurken, CNN Türk'teki Parametre programının yorumcularından gazeteci Deniz Zeyrek'in vakıf ve Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili yaptığı açıklamalar, sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı.

Ensar Vakfı'ndaki cinsel istismar skandalı için, "Sapık zihniyet her yere sızabilir. Yani kurumlarda sistematik bir şekilde böyle yapılıyormuş gibi yaklaşım yerine izleyicilerimiz sağduyulu ve objektif olmalılar" diyen Zeyrek, "Bu sapıklar bu sapık düşünce her okula sızabilir, her yere sızabilir" ifadelerini kullandı.

AİLE BAKANI İÇİN SAVUNMA: BEN YAKINDAN TANIRIM KENDİSİNİ...

Deniz Zeyrek açıklamalarının devamında, "Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun bu sözleri için de konuştu.

Zeyrek şunları söyledi:

"Aile Bakanı'nın üzerine bütün eleştiri okları yöneltiliyor. Ben çok yakından tanırım kendisini de biliyorum bir kadın olarak, bir anne olarak böyle bir şeyi, hani kendisine atfedilen düşünceyi aklından geçirmesini bile mümkün olmadığını adım gibi biliyorum"

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Deniz Zeyrek'in canlı yayındaki bu sözlerinden sonra, Twitter'da tepkiler yağmaya başladı. Tepkiler arasında, "CNN Türk'e kayyum atandı" şeklinde tweetler de yer alırken, "Bir vakfın yurdunda tecavüz varsa o vakıf sorumlu ve suçludur" ifadeleri kullanıldı.

ZEYREK AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyadaki büyük tepkilerin ardından gazeteci Deniz Zeyrek, Twitter'daki hesabından bir açıklama yaptı. "Çocuğuma dil uzatan trollere değil onlara inanan aklı başında insanlara: Ensar Vakfı'nı savunmadım. Bu sapıklığı 'örtbas etmemeli' dedim" ifadelerini kullanan Zeyrek, "Sorunun daha büyük ve yaygın olduğuna dikkat çektim.Siyasi tartışma yerine çoçukları sapıklardan korumaya odaklanmak gerektiğini anlattım" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr