Etkinliğe katılan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, “Direnmeyi birçoğumuz Deniz’erden öğrendik. 68 Kuşağının bize devrettiği direnç, ülke sevgisi, bağımsızlık özlemi hepimizin içinde yer edindi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını hatırlatarak sözlerine başlayan Dündar, “Cumhurbaşkanı bizim tahliyemizle alakalı, tahliyemizi değerlendiren bir konuşma yapmış, ‘tanımıyorum bu kararı’ demiş. Şöyle oldu, 26 Kasım günü biz içeri girdik. 2 gardiyan eşliğinde kalacağımız koğuşa bizi götürdüler. Üstümüzden kilitleyecek gardiyan. Dedi ki, ‘abi ne kadar sürer sence bu iş?’ ‘Valla dedim, faşizmin eline bir kere düşmeyeceksin” ifadelerini kullandı.

Şişli Kent Kültür Merkezin’de dün gerçekleştirilen etkinliğe CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, Deniz Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş ve Yazar Işık Öğütçü katıldı. Canpolat, “Denizler yürüttükleri mücedele sonuca varmış olsalardı bugün iktidarda olanlar, o gün emperyalizmin maşası olanlar bugün iktidar olamazdı. Onların yarım bıraktığı yerden CHP olarak İstanbul’da gericiliğe karşı bu hareketi başlattık. Bu ülkeyi bölmek isteyen antifaşist güçlere karşı Denizler’in bıraktığı yerden mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Can Dündar’ın hazırlamış olduğu “Delikanlım, İyi Bak Yıldızlara” belgeselinin izlenmesinin ardından konuşan Bora Gezmiş, “Böyle bir günde salona sığmadınız. İnternette amatörce bir çok Deniz Gezmiş belgeseli dolaşıyordu. Sevgili Can Dündar’ı arayıp, Deniz için yeni bir belgesel yapmayı önerdim. Belgesel yapmayı basit birşey sanıyordum. Dündar büyük bir özveri ile çalışıp bu belgeseli hazırladı. Ardından ‘Deniz Olunmalı’ diye bir yazı yazdı. Gerçektende tehlikeli bir yazı yazdı. 92 gün yattı içerde. Aramıza hoşgeldin Can” diye konuştu. Deniz Gezmiş’i anlatan kısa bir tiyatro oyunu ve şarkılarla program son buldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr