CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, rejimi değiştiren başkanlık referandumuna karşı çalışmalarını bugün Mardin'de sürdürdü.

Baykal, Mardin temaslarında 2 ay 10 gün boyunca tutuklu kalan Ahmet Türk'le görüştü.

Sabah saatlerinde Mardin'e gelen Deniz Baykal'ı Mardin Belediyesi eski Eş Başkanı Ahmet Türk karşıladı.

Deniz Baykal, 35 yıl aradan sonra Kasrı Kanco'da

Gerçekgündem'in haberine göre Baykal ve Türk, Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde birlikte kahvaltı yaptılar. Kahvaltıya CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan ve CHP Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz da katıldı.

BAYKAL ONURUNA YEMEK DÜZENLENECEK

Mardin'de katıldığı toplantıdan sonra Baykal, Ahmet Türk'ü, Derik İlçesi'nin Atlı Köyü'ndeki 'Kasrı Kanco' adlı evinde ziyaret etti. 35 yıl aradan sonra geldiği Kasrı Kanco'da  kısa bir açıklama yapan Baykal şöyle dedi:

"Sorumluluğumuzun sonucu olarak yürüttüğümüz referandumun kampanyasının bir siyasi boyutu var. Öte yandan da bir arkadaşlık, dostuk buluşmasını gerçekleştiriyoruz. 12 Eylül'ün karanlık günlerinde Ahmet Türk ile bir araya gelmiştik. O dönemin şartları içinde memleketin duruşu ve gidişatıyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapmıştık. Türkiye'nin bir daha böyle olaylara sürüklenmemesi için hepimiz bir değerlendirme yapma ihtiyacı yapmayı hissediyorduk. Aradan 35 yıl geçti. Şimdi yine ülkemizin sıkıntılı bir döneminde bir aradayız. Bu işin böylesi duygusal boyutu da var. Türkiye artık yeni bir başlangıç yapmak zorunda." 

TÜRK: VİCDAN SAHİBİ HİÇBİR İNSAN EVET DEMEZ  

Ahmet Türk ise, bugün bir demokrasi mücadelesi verdiklerini, mesele siyasi partilerin olayı olmadığını ifade ederek, "Bir vatandaş olarak, siyasetçi olarak bu referandumda 'Evet' çıkmasını sancılı bir sürecin başlangıcı olarak görmek lazım. İnanıyorum ki vicdan sahibi, onur sahibi hiç bir insan, kendi geleceğini karartmaya yönelik ortaya konulan bu pakete evet demez. Bölgede yoğun baskıların olduğunu görüyoruz. Devletin bütün imkanlarıyla, 'evet' çıkması için çabalıyorlar" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr