Partisini baraj altında kalacak noktaya getirmesine rağmen AKP her sıkıştığı durumda yardımına yetişmesine tepki gösteren muhalifleri 'AKP'nin cansimidi' olarak anılan Devlet Bahçeli'yekarşı harekete geçti. Ancak AKP ve havuz medyasına 'malzeme' üretmek konusunda CHP eski lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da geri kalmıyor!

CHP'Yİ DOKUNULMAZLIK KONUSUNDA  'EVET' DEMEK ZORUNDA BIRAKAN SÖZLER

Daha önce  CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programında 'CHP'yi HDP çizgisine kaydırmak istiyorlar' diyerek AKP iktidarı ve havuz medyasına günlerce kullanacakları malzeme veren ve dokunulmazlık oylamasında CHP'yi 'Evet' demek zorunda kalacak kadar köşeye sıkıştıran kampanyaya hizmet eden Baykal, yine aynı programda bu kez de kendisine karşı kurulan 'kaset komplosu' hakkında da AKP ve havuz medyasının CHP ve liderine karşı başlatılacak yeni bir algı operasyonu kampanyası için malzeme verdi.

SÖZLERİ MAKASLANDI, KAMPANYA BAŞLADI

Deniz Baykal'ın 'Kaset olayını aydınlatacak iki isim var. Biri dönemin başbakanı, diğeri de başbakanın o görüntüleri izlerken görüntülerini izlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu' diyerek kaset komplosu hakkında Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nu işaret eden sözleri, havuz medyası tarafından Erdoğan'la ilgili kısmı karartılarak manşetlere taşındı.

CHP ve MHP'ye yönelik kaset komploları için o dönem 'Ne özeli genel genel' diyerek miting meydanlarında siyaset malzemesi yapan Erdoğan diğer olaylarda olduğu gibi yıllar sonra 'Paralelin oyunu' demişti. Erdoğan ve medyası, kaset komplolarının paralel yapının o partiler içindeki uzantıları tarafından tezgahlandığı propagandasını körüklediği günlerde, Baykal'ın bu çıkışının bir tesadüf olup olmadığı bir yana, havuz medyası çoktan 'Baykal referanslı' algı operasyonuna başladı bile.

İşte Baykal'ın açıklamalarının havuz medyasının internet sitelerinde nasıl 'kullanıldığının' ve Sedat Peker gibi isimlerin de destek verdiği bu kampanyadan bir kaç örnek:

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr