Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması ve Almanya’nın ‘Ermeni soykırımı‘nı kabul etmesiyle ilgili İsviçre’de dün bir basın toplantısı düzenledi.

imc tv’nin haberine göre Demirtaş, güneydoğudaki çatışmalı süreçle ilgili şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili Türkiye’ye dönük Avrupa’da muhalif kesimler dışında etkili bir ses, etkili bir eleştiri görmüyoruz. Mülteci krizinden kaynaklı yapılanlar görülmüyor. Ama unutulmamalıdır ki bu, durumu daha da zorlaştırıyor. Yarın milyonlarca mülteci kapıya dayandığında ne yapacaksınız?”

HDP lideri dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili olarak ise, “Mahkemelerde tek bir şey söyleyeceğiz. Beraat veya tahliye talep etmeyeceğiz. Erdoğan’ın talimatıyla yapılan bu yargılamaları kabul etmediğimizi söyleyeceğiz. Erdoğan’ın darbesidir diyeceğiz. Başka da bir şey demeyeceğiz. Yargıçlar ne karar veriyorlarsa, ne yapıyorlarsa yapsınlar” diye konuştu.

Demirtaş Alman meclisinde ‘Ermeni soykırımı‘ tasarısının kabulünü ise şöyle yorumladı: “Bu aslında Türkiye’ye karşı yaptırım değildir. 100 yıl gecikmiş bir karardır. Bugün Kürtlere de katliam yapılıyor. Almanya 100 yıl sonra bununla ilgili bir karar alırsa bunun bir anlamı yok.”

Alman meclisinde dün yapılan oylamada ‘Ermeni soykırımı’ tasarısı bir çekimser, bir ret oyuna karşı neredeyse oybirliğiyle kabul edilmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr