HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman'da katıldığı iftar programının ardından yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği özür mektubuna ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmeyi anımsatarak "Bize vatan haini dediler, kimmiş vatan haini gördük" ifadelerini kullandı.

Göderilen mektupla sorunların düzeltilemeyeceğini belirten Demirtaş, "Şimdi Putin'e bir mektup yazdı af diliyor. Sanıyor mu ilişkiler hemen düzelecek. Bunların hatalarının cezasını, bu halk çekiyor. Madem efelendin, dayılandın dik dur. Türkiye'nin turizmi çöktü pişman oldular" dedi.

"SİSİ'DEN ÖZÜR DİLEYECEK"

Demirtaş Türkiye'nin Mısır'la gizli görümeler yaptığını öne sürerek "Hani Rabia diyordu ya meydanlarda, ağlıyordu. "Mazlum Mısır halkını yalnız bırakmayacağız" diyordu. Darbeci Sisi'ye de mektup yazacak. Mısırla'da alttan alta konuşuyor. Sisi'den de özür dileyecek ve göreceksiniz Suriye'den de özür dileyecek. Benim üzüldüğüm şey, bu ülkede kim daha çok yalan söylüyorsa, kim omurgasızsa o en yüksek oyu onlar alıyor. Biz yüzde 99 oy alacağımızı bilsek yalanla siyaset yapmayız. Yıllarca halkı 'Analar ağlamayacak diye aldattılar, Kıbrıs, Ermeni, meselesi diyerek halkı aldattılar. Bukadar haysiyetsisz bir zihniyet bu ülkeyi yönetmemeli. Bunlar yetmiyor bütün bu yalıplanların suçunu, günahını bize atmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

CANLI YAYIN RESTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a canlı yayın talebini yineleyen Demirtaş, "Senin şu kadar cesaretin olsaydı, üç yıldır sana çağrı yapıyorum. Gel bir saat TV'ye çıkalım Gel bir saat canlı yayına çıkalım. Gazeteciler de havuzdan olsun. Bir şartım var, önünde cam olmasın. Memleket malı görsün" çağrısında bulundu. 

"HESABINI SORUN"

İsrail ile Türkiye'nin yaptığı anlaşmayı da "Bu "one minüt"çü ne diyordu? "Mazlum Filistin halkı..." Hani mazlum Filistin halkı? AKP'ye oy verenler, hesabını sorun.  Gece gündüz bize saldıran ve kendine İslamcı diyenler, işte şimdi İsrail ile ballı ilişki kurdu. Ne diyeceksiniz?" ifadeleriyle eleştirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr