İsviçre’de düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, medyanın ‘korku imparatorluğu’ yaratılmasında suçunun bulunduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan destekçilerine seslendi: “Erdoğan övgüsünden yıkama yağlamasından vazgeçmeyenler varya, ilk onlar Tayip düşmanı olacaklar. O dönek alçaklar geri dönüp size geldiklerinde asla affetmeyin. Bunların eli, dili, kalemi kanlıdır. Bu katliamların suç ortağıdır.”

‘AKP etrafındaki fareler gemiyi terk edecek’

Erdoğan’ın Ahmet Davutoğlu’nun ‘ipini çekerek’ Binali Yıldırım’ı başbakanlık koltuğuna getirmesini eleştiren Demirtaş, “Gemide şuanda delikler açıldı ve su almaya başladı. Yakında göreceksiniz AKP gemisinin etrafındaki fareler nasıl terk edecek göreceksiniz” dedi.

‘Her türlü direnişe hazırız’

Erdoğan’ın ‘ısrarcı’ olduğu ‘başkanlık sistemi’ni isteyenleri‘zalim dikta heveslileri’ diye niteleyen HDP Eş Başkanı, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin ‘direniş’ mesajı verdi:“Her türlü direnişe hazırız. Söylediklerimizden geri adım atmayacağız. Sizi parlamentoda, meydanlarda nasıl temsil ettiysek mahkeme huzurunda da öyle temsil ederiz. Orada da emanetinizi koruyacağız.”

Demirtaş ayrıca “Tek kanallı bir Türkiye medyası var. Bir zamanlar TRT vardı başka kanal yoktu" diyen Demirtaş, "Şimdi Türkiye o günleri yaşıyor.Tayip Erdoğan kanalı. Hangisini açsanız onun bağırma çağırmaları var” ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr