HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "AKP Esad'la anlaşmanın yollarını arıyor, Cezayir'de toplantı yaptılar" iddiasının ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'tan çarpıcı bir açıklama geldi. Esad, Avustralya’nın SBS televizyonuna  verdiği röportajda kendilerine karşı olan ülkeler için "bize siyasi olarak saldırıyor ardından da, özellikle de güvenlik konularında, el altından anlaşmak için yetkililer gönderiyorla" dedi.

Cumhuriyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş olacakları bir hafta önce yazmıştı

Suriye Devlet Başkanı Esad, bazı Batılı ülkelerin bir yandan kendileriyle gizli müzakereler gerçekleştirirken bir yandan da Washington'ın tepkisini çekmemek için ‘ABD’nin sözlerini tekrar ettiğini’ kaydetti.

Avustralya’nın SBS televizyonuna özel bir röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batı ülkelerini ‘çifte standarda sahip olmak’la suçladı.

“Batılı ülkeler, sizin ülkeniz de dahil olmak üzere, bize siyasi olarak saldırıyor ardından da, özellikle de güvenlik konularında, el altından anlaşmak için yetkililer gönderiyorlar” diyen Esad şöyle devam etti: “ABD’nin tepkisini çekmek istemiyorlar. Esasen bir çok Batılı yetkili ABD’nin kendilerinden duymak istediklerini tekrarlıyor. Gerçek bu.”

İki yıllık ikna sürecinin ardından Suriye’nin başkenti Şam’da gerçekleştirilen röportaj, yerel saatle bu akşam 18.30'da yayınlanacak.

DEMİRTAŞ: AKP ESAT'LA CEZAYİR'DE GÖRÜŞÜYOR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin Suriye'deki Esad yönetimi ile gizli bir anlaşma yapıldığını iddia ederek, "Esad yönetimi ile AKP yönetimi Cezayir'de gizli bir toplantı yaptılar, geçen ay. Bu Esad gitmeden dünya düzelmez diyen AKP yönetimi ve saraydaki zat, onlarla görüşme yapıyor. Onunla da anlaşmanın yollarını arıyor. Peki, ne oldu memlekete bu kadar zarar verildi? Yürüdüğün her yol arkadaşını tabiri caizse eze eze, sırtına bine bine geldiğin sarayda sen bu vebalden nasıl kurtulacaksın? Cemaatle 10 sene beraber işler yaptınız, şimdi cemaat terör örgütü ilan edildi. Abdullah Gül, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, aklıma gelen isimler. Bunlar da partinin kuruluşundan beri çalışmış, beraber çalışmış insanlar. Neredeler? Düşman ilan edildiler. Bu kafayla oturup barış falan konuşamıyoruz. Varsa yoksa kendisi. Şimdi elde ettiği güçle, işlediği suçlar ortaya çıkmasın diye zulümler yapıyor, yapmaya da devam edecek. O yüzden her yerde zulüm var" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr