CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Edirne’de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyareti sırasında, “15 gün önceden tutuklanacağımı biliyordum. Çocuğuma geldiklerinde nasıl davranacağını söyledim. Yurtdışına çıkabilirdim, yabancı bir yerde olmaktansa ülkemde hapis yatarım” dediğini aktardı.

CHP’li Eren Erdem, Fikri Sağlar, Orhan Sarıbal ve Ali Şeker Edirne Cezaevi’nde HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti. Demirtaş’ın en çok yasama faaliyetinin engellenmesinden rahatsız olduğunu dile getiren Erdem, Demirtaş’ın, “Önerge yazıyorum ama geri çevriliyor. Bu yetki cezaevi müdürüne değil, Meclis Başkanı’na ait” dediğini belirtti. Erdem, Demirtaş’ın tecritte olduğu iddialarıyla ilgili de cezaevi müdürünün “Demirtaş’a yönelik provokasyonları önlemek için onu özel bir alana aldık” sözlerini iletti.

Erdem’in verdiği bilgiye göre Ahmet Türk ise şöyle konuştu: “Yeter ki ülkeme barış gelsin, istiyorlarsa beni Taksim’de assınlar, altına imza atmaya hazırım, yeter ki kan dursun, ben her şeye hazırım.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr