HDP’de dün yapılan Genişletilmiş PM toplantısında yeni dönemde görev yapacak PM üyeleri ilk kez bir araya geldi. Toplantıda geçen hafta düzenlenen kongreyle göreve gelen PM üyeleri arasından yeni MYK’nin belirlenmesine yönelik tartışmalar yürütüldü. 24 Ocak’ta yapılan kongrede 100 PM üyesinin 76’sı değişmişti. Bu kapsamda MYK yapısı da yenilendi.

Toplantının açılışında konuşan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ; Kürt halkının AKP’yi seçmemesi ve Erdoğan’ı başkan yapmamasının diyetini ödediğini kaydetti.

Muhalefet eksiği

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı felakete karşı tüm ilericilerin birleşmesi gerektiğini belirterek, “Kimse partizanlık yaparak ülkenin geleceğini bunlara teslim etmemeli. Muhalefet kendi eksikliğini görmeli ve Türkiye’nin geleceğini kurtaracak cesur ittifaklaşmalar ve bloklaşmalar yapılmalı. Bizimle hareket etmek isteyen ya da HDP bizimle hareket etsin diyenler; Türkiye’deki tüm ilericiler olarak birleşmek zorundayız. HDP’liler olarak değil, Kürtler olarak değil. Hep birlikte başka partilerle, başka sendikalarla olabiliriz. Muhalafet kendi eksikliğini görmeli ve Türkiye’nin geleceğini kurtaracak cesur ittifaklaşmalar ve bloklaşmalar yapmalı” diye konuştu.

AKP’nin 2008’e kadar gizli ajandayla hareket ettiğine işaret eden Demirtaş, bu tarihe kadar mağdur bir demokrat görüntüsü çizildiğini belirterek, “Örtünün altındaki kurt, ilk Cumhurbaşkanı seçimden sonra ortaya çıktı. Sistem değişmiştir dendi. Başkanlık sistemine geçtik, gerisi artık anayasayı bana uydurmaktan ibarettir” dedi. Demirtaş kamplaşmanın bir kıvılcımla iç savaşa dönebileceğini söyledi.

HDP MYK üyeleri belli oldu

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr