Avrupa'dan dönen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kuzey Irak Erbil merkezli K24 Televizyonu'nda, kendisi hakkında hazırlanan biri 6-8 Ekim olayları, diğeri özerklik ilanı fezlekelerinden 2 kez ömürboyu hapis ve diğer fezlekelerden de 486 yıl hapis cezası istenmesini değerlendirdi. Demirtaş şöyle konuştu:

"Yani Allah uzun ömür verse yatacağız, tamamlamak istiyoruz. Ya tabii saçmalığın daniskası. Bu dosya sayısı da, istenen ceza miktarı da gösteriyor ki bunun hukukla yargıyla bir alakası yok. Bu bir siyasi öç alma, intikam operasyonudur, sarayın darbesinin bize yansımasından başka bir şey değildir."

'ADİL YARGILAMADA HEMEN BERT EMTEMİZ GEREKİYOR' 

Kendilerine güvendiklerini, işledikleri hiçbir suçun olmadığını ve davaların siyasi nitelikli olduğunu savunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş şunları söyledi:

"Adil bir yargılanmanın olması halinde hemen beraat etmemiz gerekiyor. Ancak, yargılama makamlarının adil davranacağına dair güçlü bir umudumuz ve beklentimiz yok. Memlekette rüşvet, hırsızlık, yolsuzlukla suçlanmış bir sürü insan aklanırken, kendini yargı üzerinden temize çıkarırken, bizim gibi insanlar siyasi düşünceleri nedeniyle ağır cezalara çarptırılmak isteniyor. İçimiz rahattır, geri adım atmayacağız. Yargılama aşamasında tutumumuz tamamıyla siyasi olacaktır. Halkımız her yerde vekillerine sahip çıkmalı, meydanları, alanları doldurmalı, tutuklama ve gözaltı olduğunda çok sert bir şekilde protesto etmeli ve kendi iradesine sahip çıkmalı bu süreci ancak böyle düzeltebiliriz."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr