HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Batman'da düzenlenen mitinkte konuştu. konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun HDP'ye yönelik eleştirilerine yanıt veren Demirtaş "Niye bu noktalara Türkiye'yi getirdik diye düşünmüyorlar HDP'yi suçluyorlar. trafik kazası olsa HDP'yi suçlayacaklar. Sakın olaki biz iktidar olmuşuz diye düşünüyorum çünkü ülkede olup bitenden bizi sorumlu tutuyorlar. O günler de gelecek ülkeyi bu belalardan kurtaracağız" diye konuştu.

Davutoğlu'na 'siyasi mevta' diye seslenen Demirtaş konuşmasında "Seni bitirenlerde bu katliamlar oldu aklından çıkarma. Sen tarihe katliamcı başbakan diye geçtin. Rügar ekiyorsunuz bu ülkede fırtınaya yol açacaksınız haberiniz yok. Sen nasıl bir akılsıssın ki Kürtlere karşı savaş ilan ediyorsun." ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sizden rican kendi tarihinizi bütün gerçekliğiyle öğrenin. Amed zındanını öğrenin. Amed zindanında Mazlum Doğan'ın neler yaptığını bilmeyen bugünleri göremez. Gerçek bir tarih varsa Türk genci de Kürt genci de öğrensin. Hani kardeştik. bin yıla dayanan ittifaklarımız vardı. bizim tarihimiz yok. Kürt halkı inkılap kitaplarında yok, tarihi yok, dili yok. Siz Kürtleri tarih kitaplarında yok sayınca yok olmuyor.
 
AKP ve ondan önceki hükümetler Kürtleri halk olarak görmüyor. Kürdü uzaydan yanlışlıkla düşmüş kabul ediyorlar. Kadim halkı olduğunu saklamaya çalışıyorlar. Bütün dünyaya bunlar kendilerini rezil etti. Siyasetle, akılla uzaktan yakından alakası olmayan politikalarla kendilerini rezil ettiler.
 
Kürt halkı ikinci sınıf vatandaşlığı, kimliksizliği kabul edemez. Kürdüstanın her bir parçasında yaşayan halk bu kadar özgürlüğe hasretken siz kürt kadınlarını infaz edip bedenini çıplak teşhir edip buradan bir kardeşlik çıkarmaya çalışıyorlar. Kusura bakmasınlar. Kimse zulümle abad olmadı. Ey Davutoğlu, sen siyasi bir meftasın. Seni bitirenlerde bu katliamlar oldu aklından çıkarma. Sen tarihe katliamcı başbakan diye geçtin. Rügar ekiyorsunuz bu ülkede fırtınaya yol açacaksınız haberiniz yok. Sen nasıl bir akılsıssın ki Kürtlere karşı savaş ilan ediyorsun.
 
Ankara Kamışlıdan korkmasın birbirine düşmanlık olmasın derken onlar ısrarla bütün Suriyeyi kan gölüne çevirdiler. Suriyede kanın akmasına vesile oldular, sebep oldular. Bunun hepsi kibirdendir.
 
Niye bu noktalara Türkiye'yi getirdik diye düşünmüyorlar HDP'yi suçluyorlar. trafik kazası olsa HDP'yi suçlayacaklar. Sakın olaki biz iktidar olmuşuz diye düşünüyorum çünkü ülkede olup bitenden bizi sorumlu tutuyorlar. O günler de gelecek ülkeyi bu belalardan kurtaracağız.

Ey Davutoğlu, sen siyasi bir mevtasın. Seni tarih 2 kelimeyle yazacak, "katliamcı başbakan" olarak yazacak.

AKP altında birlik ise, AKP'li değiliz. Türklük'te birlik ise, Türk değiliz. Başka birlik seçeneği var: Herkes kendisi olarak.
 
Davutoğlu masayı Demirtaş devirdi diyor. E harelde Erdoğan devirdi diyecek cesaretin yok ki. Herhalde suçu bana atacaksın. Zaten sen Erdoğan devirdi desen kulağından tuttuğu gibi kapıya koyar. Halk olup bitenin farkında. Kim savaştan kim barıştan yana farkında.
 
Büyük İskender sefere çıktığında gelip gelip sıra dağlara dayanıyor. Diyorlar ki bu dağlar açılmaz. Yol yoksa ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız diyor. Biz de ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız. Sizler tarih sayfalarında aciz siyasetçiler olarak anılacaksınız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr