HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün HDP'nin çağrısıyla Diyarbakır'da düzenlenen eylemin devam edeceğini bildirdi. Demirtaş Sur'daki durum netleşene kadar sessiz kalmayacaklarını söyleyerek, "Tehdit edebilirler, çarpıtabilirler ama biz geri adım atmayacağız. Diyarbakır'ın mesajını doğru okumak yerine çarpıtmaya kalkanlar yanılır. Çağrımız kesintisizdir. Bugün de 4'te Sur'a yürüyeceğiz. Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz. Dün on binlerce insan yürüyüş yaptı" dedi.

92 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle Sur'da kaç kişinin kaldığını bilmediklerini belirten Demirtaş "Orada kaç kişinin olduğunu kimse tam bilmiyor. Çünkü iletişim yok. 92 gündür kimse giremiyor. Bir hükümet düşünün ki bütün ordu gücüyle operasyon yaptığı yerde kaç kişi var bilmiyor. Davutoğlu ve ekibine kalsa bütün Sur'u havaya uçurun diyecekler" diye konuştu.

Haklarında açılan soruşturmalara ilişkin açıklama yapan Demirtaş, "Soruşturmalar halk korkusundandır. Biz halkı protestoya çağırdığımızda halktan korkuyorlar. Halkı kabus olarak görüyorlar. İnsan bu kadar korkar mı halktan? Demek ki bir suç işliyorlar. Halk bunun hesabını kötü soracak diye ödleri kopuyor" dedi.

Demirtaş, sokağa çıkma yasakları uygulanan bölgelerde hukuk komisyonlarının delil topladığını söyleyerek, "Şuanda Cizre dahil bütün katliamların tek tek delilleri arşivleniyor. Özel bir hukuk komisyonumuz dosya hazırlıyor. Yakın zamanda göreceksiniz. Uluslararası ceza mahkemelerinde bunu yargılatacağız. Biz bunun hazırlığını yapıyoruz. Hukukçular ve avukatlarla birlikte bu hazırlıkları yapıyoruz, uluslararası mahkemelere taşıyacağız" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr