Galatasaray'ın UEFA'dan yıl men edilmesini değerlendiren Mehmet Demirkol; "UEFA sana doğru bütçe yapman gerektiğini anlatıyor. Bütün bunları kısıtlama ve ceza olarak algılamak bir kafadır. 'Şunu bir toparlayalım, bu işi rahat çevirelim' düşüncesi başka bir kafadır. Ben bunu bir ceza olarak algılamıyorum. Bunu doğru yola dönüş olarak algılıyorum. Sana adam bir kılavuz veriyor. 'Bak kardeşim buna uy' diyor. 'Bunun ne kadar önemli olduğunu anlaman için de 1 sene buraya gelme' diyor.
Galatasaray'ın tezi de şuydu. 'Galatasaray Avrupa'dır, kuruluş amacı budur' diyor. 'Bizi Avrupa dışında bırakma' diyor. Onlar da; 'Sen değil de senin yönetimin bundan 2 yıl önce 'Ben 1 milyon Dolar artı vereceğim' diyor. 10 gün sonra 70 milyon Dolar zarar açıklıyor. Bunu cezasız bırakırsam eğer, Inter'le de, bilmem hangi takımla da masadayım. Onlara ne diyeceğim. Bir sürü kulüple anlaşma yaptım. Bu kulüpler anlaşmalarına uyuyorlar. Bir tek sen uymadın. Sana ceza vermezsem onlara döner de derim.' Bunu böyle algılamak lazım. Öğretmen bana 3 verdi diye de; ben niye 3 aldım diye de algılayabilirsin. Bu tamamen hayata bakış açısıyla alakalıdır" dedi.

"ÜNAL AYSAL'I İBRA EDENLER SORUMLUDUR"
Galatasaray'ın son yıllarda yaptığı transferlere de değinen Demirkol, "Transferler bize ceza gelecek. Bir an önce kadroyu doldurulalım diye yapılmadı mı? Ünal Aysal ibra edildi. Etmeseydiniz. Siz ettiniz. Edenlerin sorumluluğudur. Genel kurul etmeseydi. Bu sadece Galatasaray üzerinden de tartışılacak bir şey değil. Bizim ülkenin durumu bu" ifadelerini kullandı.

"BRUMA'NIN YÜZDE 60'INA 13 MİLYON EURO NASIL VERİLİR?"
Galatasaray'la ilgili söylentiler olduğunu kaydeden Demirkol, "Neler konuşuluyor? Galatasaray'ın bomba isimlerinden biri, Doğan Sarıbeyoğlu'nun iddialarını takip etmişsindir. '1 liralık bileklik 5 liraya satın alındı' diyor. Üreticiyle Galatasaray arasına bir aracı girmiş 4 lirayı indiriyor. Bu olacak bir şey mi? Tabii batarsın. Bayrak Bruma kontratıdır. O kontrat nasıl yapılır. Ne olduğu belli olmayan potansiyel bir oyuncaya bonservisinin yüzde 60'ına 13 milyon Euro veriyorsun ve milyar tane başka şart var. Bu sadece Galatasaray'ın mevzusu değil. Bu Türk futbolunun mevzusu. Kulüpler yasası çıkar mı çıkmaz mı? İmzayı atıyor musun? Ben borçlanıyorum. 5 milyon Euro veya 50 milyon Euro borçlanıyorum. Şirketlerde nasıl sorumluluğu var, kulüplerde de o imzayı atan adamın gece uyuyabilecek şekilde imzayı atması lazım" yorumlarını yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr