Yorumcu Mehmet Demirkol, bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan yazısında Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın şampiyonluk şanslarını değerlendirdi. Siyah beyazlıların avantajlı olduğu görüşünü savunan Demirkol, sarı lacivertlilerin şampiyonluğunun iki savunma oyuncusu Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in performanslarına bağlı olduğunu ifade etti.

Mehmet Demirkol'un 'Yıldızları uyanan, şampiyon olur' başlıklı yazısı şöyle:

Gazetem benden tam 1 ay önce, ligin kalan fikstürünü ve takımların durumunu gözönüne alan bir yazı yazmamı ve Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını değerlendirmemi istemişti. Bugün 1 ay önce yazdıklarımdan farklı düşünmüyorum: Fikstür avantajı futbolun en büyük hurafesidir. Şampiyonluğu fikstür değil santrforlar belirler. Ve kalecine rağmen şampiyon olamazsın..

GOMEZ'Lİ BEŞİKTAŞ BİR ADIM ÖNDE

Her ne kadar son haftalarda eleştirilse de Gomez’li Beşiktaş’ın bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak hücum yönündeki etkili oyun önünde bariz engeller belirmeye başladı.

1-) Boyko, oynadığı 4 maçın hiçbirinde güven vermedi. Tolga’yla karşılaştırmak bir yana aynı ligde dahi değiller.

2-) Savunma merkezini olduğu gibi değiştirmek zorunda olmak Beşiktaş’ı Kasımpaşa maçında ilk kez tam olarak zorladı. Rodolfo’yu aradılar. Bunun Atiba’nın hastalığına bağlı olduğunu düşünüyorum. O toparlayınca sorun çözülür. Bu olmazsa iş zorlaşır.

3-) Başkanın statla başrole çıkma çabası net olarak konsantrasyon bozuyor.

4-) Gomez’in 2 hafta önce yaptığı ‘Bu neyin paniği?’ çıkışını iyi algılamak lazım. Özellikle Şenol Güneş’in bu durumu iyi idare etmesi şart. Hoca saha içi yönetimi açısından Türkiye’nin en iyisi. Ancak saha dışı stres yönetiminde bugüne kadar hiç aynı seviyeye çıkamadı.

Şu bir gerçek: Beşiktaş’ın oyunu en iyisi. Şampiyonluk için oyunu bu seviyede tutmanın yolu da stresi yönetebilmek. Stadı merkezden almak ve Mario Gomez ile Tolga’nın dönüşü...

FENERBAHÇE'NİN 2 YIL ÖNCEYİ HATIRLAMASI LAZIM

Fenerbahçe’nin tek hücum planı 2 savunma bekini hücumun gerçek kaynağı yapabilmek. Bu oyuncular bildik seviyelerine, %90’lara çıkmadığı sürece takımın pozisyona girmesi tamamen tesadüflere ve duran toplara kalıyor. Topal ve Kjaer’in başını çektiği, orta sahaya çekilmiş savunma duvarı, Türkiye’de hemen hiç bir takıma hücum üstünlüğü imkanı vermedi, vermiyor da. Çok rahat baskıyla topu alıyorlar. Ancak top rakipteyken mükemmel olan oyun, top Fenerbahçe’ye geçtiğinde kekeme oluyor.

DIEGO TOPU ALINCA DÖNÜYOR, ÇÜNKÜ...

Diego’nun top ayağına geldiğinde 2 defa etrafında dönmesi salt onun yetenek ve formuyla alakalı değil. Bu, ezberlenmiş ve sindirilmiş hücum planlarının olmayışıyla alakalı. Bu değişmeyecek. Van Persie birden 5 yıl önceki oyuncu olmayacak. Pereira, Souza’yı kenara çekip misal Nani’yi santrfor arkasına koyup oyunu da değiştirmeyecek. Bu standart devam edecek. O zaman Fenerbahçe’nin en güçlü yönü kendisini hatırlamalı. Gökhan ve Caner eğer iki yıl öncesine dönerse, Nani ve Volkan hareketlenir. Van Persie de gelen onca ortadan illa birini yapar. O olmazsa Fernandao devreye girer. Fenerbahçe’nin tek planı bu. Şampiyonluk şansları tamamen buna bağlı. Onlar sadece bek olmadıklarını hatırlarlarsa sorun büyük oranda çözülür.

Yazının tamamı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr