Herkesin ulaşabileceği kullanımı kolay ve teknik özellikleri içinde barındıran sportif ürünleri tasarlayan ve üreten Decathlon, kurulduğu 1976’dan itibaren inovasyonu merkezine alarak kendi bünyesinde bulunan markaları ve çalışanlarını da bu motto ile motive ediyor. Bu yıl 12.'si düzenlenen Decathlon İnovasyon Ödülleri’nde Decathlon’un 8 markasının 8 İnovasyon ürünü yarıştı. Organizasyon sonucunu Fransa’nın Lille şehrindeki Zenith Arena’da canlı izleyen binlerce izleyici online inovasyon sitesi üzerineden oy kullanarak belirledi. 

Bir komite tarafından önceden seçilen sekiz adet ürünün yarıştığı törende, en yenilikçi spor ürünleri, kullanışlılıkları, teknolojileri ya da ortaya koydukları dönüm noktası sayılacak özelliklerine göre ödüllendirildi. Seyirciler de hem fiziksel hem de online olarak yılın spor inovasyonu için oy verdi. Bu yılın kazananları: 

En inovatif ürün “Quechua Air Seconds 80 Şişme Mat”

Decathlon’un alt markaların Quechua’nın yarattığı “Air Seconds 80” şişme mat bu yılın birincisi seçildi. Özellikle kamp yapanların karşılaştıkların sorunların başında olan şişme yatakların uzun şişirme süresini en aza düşürmek amacıylı atölye çalışmaları, araştırma ve testlerle iki yılda Quechua mühendisleri tarafından geliştirilen ürün, 10 kat hava akımı oluşturan bir vanayı kullanarak, az enerji ile yüksek verim elde ediyor. Bu yapısı nedeniyle bu yılın en iyi inovatif ürünü seçildi. 

En iyi ikinci inovatif ürün: Nabaiji B-Fast profesyonel yüzücü gözlüğü

Decathlon’un havuz ürünleri markası Nabaiji’nin modeli B-Fast’ın geliştirdiği yenilikçi gözlüğün en önemli özelliği, ayarlanabilir yüksekliğe sahip olması. Dünyaca ünlü, Olimpiyat şampiyonu Fransız yüzücü Fabien Gilot’la birlikte geliştirilen yüzme gözlükleri yüze tam uyum sağlıyor, su içindeki hareketlerde yüzücüye esneklik sağlıyor.  B-Fast gözlüklerinin antrenman ve müsabaka (Uluslararası Yüzme Federasyonu) için FINA tarafından onaylandığı da bir diğer ayrıntı. 

En iyi üçüncü inovatif ürün: Kalenji K-Only spor ayakkabıları

Decathlon’un en bilinen markalarından olan Kalenji koşu ayakkabılarının yeni ürünü K-Only, 2 yıldır sürdürülen araştırmalar sonucunda, Lüksemburg Sağlık Enstitüsü’yle(LİH) birlikte 372 koşucuda denenen, test edilen bir süreç sonucunda hayat buldu. Decathlon SportLabs ve LIH çalışması sonucunda hayat bulan ürünün en önemli özelliği, yaralanmaları en aza indiren, her iki ayak için de tam uyumu sağlayan taban yapısını içinde

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr