Yazar ve yönetmenliğini Murat Göksu’nun yaptığı Mozart’ın Sihirli Dünyası’nda DÇSO, müzik direktörü Rengim Gökmen yönetiminde sahnede olacak. Küçük yıldızı Ata Berk Mutlu’nun çocuk Mozart’ı, Serhat Kılıç Mozart’ı oynayacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, 24 Nisan Pazar günü saat 11.00 ve 14.00’te iki özel gösteriyle TİM Show Center’da müzikseverlerle buluşacak olan DÇSO, yaklaşık bir saat boyunca aileleriyle birlikte çocukların dünyasını zenginleştirecek.

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 2006 yılında kuruldu. Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan orkestra, Türkiye’nin çocuklarına ve gençlerine senfonik müziği yaşıtları aracılığıyla sunarak, çok sesli evrensel müziği yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Orkestranın eğitim kadrosunda Gökmen ile birlikte Oğuzhan Kavruk, Tolga Taviş, Hasan Niyazi Tura gibi çok önemli müzisyenler de bulunuyor. Sadece orkestra değil onu oluşturan genç sanatçılarda dünya çapında başarılara imza atıyorlar.

Orkestra, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği konserlerde Türkiye'den ve dünyadan pek çok ünlü isme eşlik etti. Ayrıca, bugüne kadar çeşitli projelerde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'yla da performanslar sergiledi. 2006 yılından bu yana Türkiye'nin çeşitli noktalarında konserler düzenleyen DÇSO, 2008 yılı itibarıyla uluslararası platformlarda da ülkemizi temsil etmeye başladı. 29 ayrı kategoride 230 farklı projenin aday gösterildiği 2013 Ace Of M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) Ödülleri'nde, "En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kategorisinde ödül kazanan DÇSO, bugüne kadar 3 ülkede 24 şehirde gerçekleştirdiği 58 konserle 80.000'den fazla izleyiciye ulaştı.

DÇSO, yurtdışı konserlerine önümüzdeki yıllarda daha fazla ağırlık vererek ülkemiz gençlerinin sesini uluslararası müzik platformlarında duyurmayı amaçlıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr