Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında yakalama kararı bulunan ve önceki gün yakalanan DBP Merkez İlçe Eski Başkanı B.E. sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Açıklamada, B.S. isimli bir kişinin PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından sorgulanmak üzere Pervari İlçesi'ndeki Herekol Dağı bölgesine siyah renkli bir araçla götürüldüğü, bu kişinin alıkonulduğu, aracın ise yine örgüt tarafından bombalı eylemlerde kullanılmak üzere kent merkezine getirilebileceği istihbaratı üzerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda bu araç ile birlikte A.S., B.S., R.S. ile İ.Y. gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 4 şüpheli sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Kent merkezinde terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranan ve polis tarafından yakalanıp Adliye'ye sevk edilen T.A. ra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr