Meclis’teki saldırıda protezi çıkan ve yaralanarak hastaneye kaldırılan CHP Milletvekili Şafak Pavey, “İnsanı dehşete düşüren bir nefretle, aynı görüşte olmadıklarına, fiziki güç kullananlara uluslararası sözlükte milletvekili değil haydut deniyor. AKP saldırıya kavga deyince, saldırı kavga olmaz” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, genel kuruldaki anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sırasında yaralanan Pavey’i ziyaret etti. Pavey aynı gün milletvekili arkadaşlarıyla birlikte hastanedeki odasında basın açıklaması yaparak, Meclis’te önceki gün olanları özetledi.

‘Nazlıaka’ya saldırdılar’

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın söz almak için uzun süre uğraştığını, ancak söz alamadığına dikkat çeken Pavey, kürsü ve söz hakkı almak ile ilgili tüzüğü anımsatmak için kendisini kürsüye kelepçelediğini kaydetti. Nazlıaka’nın eylemini sona erdirmek üzereyken, çevresinin AKP’li kadın vekillerle sarıldığını ve saldırıya uğradığını söyleyen Pavey, “Görüntülerden dikkatle planlandığı anlaşıldığı üzere; bu saldırıdan bizler de nasibimizi aldık. Olay bundan ibarettir” dedi.

‘Haydut deniyor’

Hayatında hiçbir canlıya en küçük bir fiske vurmadığını, savunma amaçlı olarak bile nasıl vurulacağını bilmediğini belirten Pavey şunları söyledi: “Karşımızdakilerle aramızdaki fark bu kadar basittir. Bu şiddeti anlayabilmem mümkün değil. İnsanı dehşete düşüren bir nefretle, aynı görüşte olmadıklarına, fiziki güç kullananlara uluslararası sözlükte milletvekili değil haydut deniyor. AKP saldırıya kavga deyince, saldırı kavga olmaz. Gerçeği değiştirdiğinizde gerçek kaybolmaz. Sadece toplumu aldatmış, içinde bulunduğumuz durumu saklamış olursunuz. Planlı saldırıyı, planlı bir propaganda ile ‘kadınlar arası kavga’ diye kamuoyuna sunan AKP, bizi doğrulayan görüntüler karşısında bile en küçük bir mahcubiyet hissetmedi. Bu nereye geldiklerini gösteriyor."

AKP’lilerin bütün ülkeye kim olduklarını anlattıklarını söyleyen Pavey, “Kontrol edilemeyen gücün daha tam olarak ellerine geçmemişken bunu yapanların, sonrasında neye dönüşeceklerini varın siz düşünün” uyarısında bulundu. Kadın zarafetinden, kürsü özgürlüğünden, farklı olmaktan ne anladıklarının çok net görüldüğünü, saldırının oldukça kötü giden sürece uygun bir kapanış olduğunu dile getiren Pavey, şöyle konuştu: “Bu değişikliklerin ülkemiz için ne kadar ağır sonuçlara yol açacağını biliyor ve bunu halkımıza anlatmaya çalışıyorduk. Buna rağmen bu zafer sarhoşluğunun bu kadar sert ve bu kadar küstahça yansıtılmasını beklemiyordum. Ben hafif atlattım ama Sayın Buldan’ın durumu konusunda endişeliyim. Umarım ki kalıcı hasar olmadan ayağa kalkacaklardır.”

Pavey, kendisini korumak için kendilerini fiziksel olarak riske atan CHP ve HDP’li kadın millevtekilleri Selina Doğan, Burcu Çelik ve Meral Danış Beştaş’a teşekkür etti, Melike Basmacı ve Pervin Buldan’a da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

‘Enç rol yapıyor’

CHP’li Barış Yarkadaş ise Meclis’te ilk saldıran, kavgayı başlayan AKP’li Gökçen Özdoğan Enç’in rol yaptığını belirterek, “Enç, daha önce geçirdiği bir kazada takılan boyunluğu dün gece dolaptan çıkardı. Boyunluğu takması tamamen rol. AKP en iyi becerdiği şeyi yapıyor. Saldırgan olmasına rağmen yine mağdur pozundalar” dedi.

AKP'li Enç tarafından darp edilen Pavey oyunu kullanmak üzere Meclis'te

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr