Başbakan Ahmet Davutoğlu bugünkü konuşmasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasındaki derin çatlağı yazan "Pelikan dosyası"nı yazanlara da çok sert çıktmış ve "Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam" demişti.

Başbakan Davutoğlu'ndan istifa sinyali

Financial Times, Erdoğan - Davutoğlu kavgasının sebebini yazdı

Konuşmasında istifa sinyalleri de veren Davutoğlu, "Gerekirse makamı ayağımın altına alırım; sanal şarlatanların oyunlarına izin vermem" ifadelerini kullanmıştı.



Ancak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Türikye'nin ve AKP'nin "Tayyip Erdoğan" demek olduğunu yazarak Davutoğlu'na yanıt vermiş oldu.

Mustafa Akış, daha önce de Ahmet Davutoğlu'nu yok sayan mesajlarıyla gündeme gelmiş ve Cumhurbaşkanının “devletin ve hükümetin başı” olduğunu yazmıştı.

Erdoğan’ın Şubat ayında Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararı için hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş "Cumhurbaşkanımızın kişisel görüşü" demişti.

Mustafa Akış ise bu açıklamaya yanıt vererek “Kişisel konumlanma değil, devletin ve hükümetin başı sıfatıyla bir açıklamadır” demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr