Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'dokunulmazlıklar' ile ilgili teklifine CHP ve MHP'den ilk yorumlar geldi. CHP adına ilk yorumu CHP Grup Başkanvekili Levent Gök yaptı. Gök, "Bizim dediğimiz noktaya geldiler" diye konuştu.

Gök'ün ardından Bülent Tezcan, parti genel merkezinde bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

-Dokunulmazlıklarla ilgili bizim ne söylediğimizi bütün kamuoyu biliyor. CHP bugüne kadar hiçbir zaman, 'dokunulmazlık koruması' altında siyaset yapmadı.

Dokunulmazlık açıklaması yaptı, Saray'a çıktı

- Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kalksın. Dokunulmazlık konusunda hangi dosyalar varsa, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Sayın genel başkanımız, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini söylemiştir.


- Milletvekili dokunulmazlığı, milletvekilininin hırsızlık yapma hakkının güvencesi değildir. Terör örgütüne destek olma hakkının güvencesi değildir. Sayın Başbakan'a diyoruz ki; sayı hesabı yapmadan, bütün suç isnatları için dokunulmazlığının olmaması gerektiğini savunuyoruz.

"SARAY" GÖNDERMESİ

Umarım, belirli yerlerden gelecek talimatlarla, kararını değiştirmez. Çark etmez. Ben şöyle demek istemiştim demez. Bu sevindirici bir gelişmedir.

Sayın Başbakan akşama kadar talimatlar sonucunda kararında dönebilir, dönmek zorunda kalabilir. Cevabımızı şimdiden vermeyi yararlı görüyoruz.

MHP'NİN İLK YANITI

MHP cephesinden ilk yanıt da MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan geldi. Büyükataman, "Hükümet bu işi sulandırıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr