Başbakan Davutoğlu basın toplantısına Silopi izlenimlerini aktararak başladı. Davutoğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

 Silopi'nin yeniden inşası için çabalayacağız.

- Silopi'de eğitim sıkıntısı var.

- Milletimiz en zor şartlarda birbirine kenetlenmiş durumda. Hiç kimse bu ülkenin askerlerini nitekim bir şehit evini ziyaret ettim burada. Kürt bir şehit babası. Bütün bunlar bu zor dönemde tam da birlik ve beraberlik içinde davranmamız gerektiğini gösteriyor.

- Kentsel fönüşüm ve imar seferberliği başlatılacak. Esnafımız a kredi olanağı sağlanacak. Herhangi bir sağlık çalışanı ihtiyacı yoktur. terörle mücadele zorlu bir süreçtir.

- Türkiye dış politikada ilkeleri olan bir durumda ilerlemiştir.

- Fezlekenin TBMM'ye gönderilmesi rutin bir işlemdir.Milletvekiilliği büyük sorumluluktur. Provakatif çağrılara halk sağduyu ile yaklaşmıştır. Ümit ederim milletin derin vicdanıyla yabancılşan teröre prim veren bir tutum içine girmezler.

- Doğru gördğümüz hususları tek başına da götürürüz. Ancak bizim istediğimiz diğerlerininde eleştri yapmak isterler. HDP içinde de makul vicdan sahibi vekiller tavır içindedirler. Millerin bütünlüğü mutabık kaldığı değerler konusunda parti ayrımcılığı gözetilmez. Nerede olursa olsun bir terör eylemi mağdur görünemez. Oy verenlerde sesini yükseltmeli. Ben bunu Silopi'de gördüm.
Ümidini kaybeden halkın nasıl hüsran yaşadığını görüyoruz.

- Ankara'da patlamada ölenlerin ailelerin yerine koymalıyız kendimizi. Bugün dibnlemeye başlamadan önce bir muhasebe yapsınlar.Böyle adice bir saldırıdan sonra taziyeye giden vekille yan yana oturmayı sindirebiliyorsa bunu vicdanlarında sindiremiyorlardır.

- AKP olarak biz kimseyi köşeye sıkıştırmak amacında değiliz. Mesele her şeyden önce ahlaki ve vicdanidir.Kim oursa olsun terör eylemine bulaşanları lanetleniyorum. Dün 2 DHKP-C'li
etksiiz hale getirildi. Daha önceden eylemlere karışmış bu isimleri savunan CHP'den kınama bekliyoruz.

- Bu Meclis'ten 12 Eylül'de olduğu gibi kimse hapse gönderilmeyecek. Her şey hukuk içinde olacak. Terör eylemlerini mazur görenlerin bu çatıda olmasını kabul edilmemesi lazım.  Ortak bir tavır sergilemeyiz. Bütün vekillerle konuşacağız.

- Bütün vatandaşlarıma birlik ve huzuru kesintisiz uygulanacağı, Cizre'de ve Sur'da Silopi'deki çalışmalar devam edecek.

- Silopi'den sonra İran'a ziyaret için yola çıkıyoruz. İran Türkiye'nin en köklü komşu ilkesi. Son 13 yılda ilişkilerimizin ne kadar mesafe kat ettiği ortada."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr