Başbakan Ahmet Davutoğlu YASED resepsiyonunda konuştu. Başbakan Davutoğlu, Haziran ayında başlayacak vize muafiyeti için muhalefetin desteğine ihtiyaç olduğunu belirterek "En azından köstek olmasınlar. Vize muafiyeti 50-60 yıllık bir rüyadır, bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

- Yabancı sermayeyi çekebilmenin olmazsa olmazı siyasi istikrardır. Siyasi istikrarnın korunacağı teminatını verebiliriz. Siyasi istikrardan ödün verilmeyecektir. Türkiye için istikrarsızlık ortamı olmayacaktır.

- Vaatlerimizin yüzde 82'sini reformların yüzde 50'sini gerçekleştirdik. İstanbul'da büyük bir finans merkezi kuracağız.

- Enflasyonda geçen ay bir düşme gözlendi.

- Reformlar yapılamazsa rekabetçi yönünüzü kaybedersiniz. Niteliksel dönüşüm için vereceğiniz her proje destek bulacaktır. Dönüşüm programının takibini yakından yapıyoruz. Uygulamadaki sorunları bizlerle paylaşın.

- Mülteciler konusu vicdani bir konudur. Gereğini yapıyoruz.

- AB ülkelerine Haziran ayında inşallah vize muafiyeti başlayacak. Muhalefetin desteğine ihtiyacımız var. En azından köstek olmasınlar. Vize muafiyeti 50-60 yıllık bir rüyadır, bunu gerçekleştireceğiz.

- Yargı sistemi Türkiye'ye yatırım yapanları korumalı. Teminat altına almalı.

- Bilirkişilik sistemi yasal bir zemine kavuşmalı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr