TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalı" şeklindeki skandal sözlerinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan da bir 'laiklik' açıklaması geldi. Davutoğlu'nun açıklamasında, "otoriter değil, özgürlükçü laiklik" sözleri ön plana çıktı.

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Davutoğlu, "Hazırladığımız yeni anayasada da laiklik ilkesi, devletin tüm inanç mesafelerine eşit mesafede, otoriter değil, özgürlükçü bir laiklik olarak yer alacaktır. AK Parti farklı bir arayış içinde değildir" diye konuştu.

Davutoğlu'nun sözleri şöyle:

Sivil anayasada başkanlık sistemini ele aldık. Bu haftadan itibaren yazım faaliyetlerine başladık. Bu süreci demokrasimizin kat ettiği seviyeye uygun olarak, senelerce enerjimizi almadan yapacağız. İnsan hak ve özgürlüklerine dayanan demokratik bir anayasa istiyoruz. AK Parti 14 yıllık iktidarı boyunca ortak akıl ile, herkesin mutabakatını esas alan ayrıştırıcı değil, birleştirici bir üslubu benimsemiştir.

Devletin nitelikleri tartışma konusu değildir. Devletin nitelikleri AK Parti sayesinde esas anlamına kavuşmuş, toplumsal barışı sağlamıştır. Hazırladığımız yeni anayasada da laiklik ilkesi, devletin tüm inanç mesafelerine eşit mesafede, otoriter değil, özgürlükçü bir laiklik olarak yer alacaktır. AK Parti farklı bir arayış içinde değildir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr