Başbakan Davutoğlu, milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin anayasa değişikliği görüşmelerinin ilk toplantısında AKP'li ve HDP’li vekilleri arasında yaşananlara dair, “O salonlara kiralık eşkiyalar giremeyecek. O kiralık provokatörler için yargı süreci başlayacak” ifadelerini kullandı.

Muş'ta konuşan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'MECLİS'İN ÖNÜNDEN GEÇEMEYECEKLER'

“Terör destekçisi malum partinin sırtını dayadığı teröristlere fırsat vermeyeceğiz. Sizlerden oy isterken özgürlük, eşitlik dediler, sonra sırtlarını teröristlere dayadılar. Biz sırtımızı sizlere dayadık, biz sırtımızı Muş’a dayadık. Bu teröristlere arabalarıyla silah taşıdılar. Kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediler, şov yapmak istediler. Biz dedik ki hodri meydan. Tüm dokunulmazlıklar kaldırılacak. Birden paçaları tutuştu. Hani hesap vermekten korkmuyordunuz? İşte biz buradayız. Bu nasıl ikiyüzlülük, bu nasıl sahtekarlıktır? Şimdi de dağdaki terörü Meclis’e taşıyorlar."

“Ellerinden gelse Anayasa Komisyonu’na çukurlar kazacaklar, barikatlar kuracaklar. Komisyona paralı adamlarını soktular. Hepsi vandallar. O çukurlarını kapattık, o şiddeti Meclis’e getirmenize izin verir miyiz? Teröre bulaşanları görüyoruz ki, bunlar iflah olmuyor. Biz buna asla fırsat vermeyiz. Bu vatan evlatlarını birbirine kırdırmaya izin vermeyiz. O toplantılara giremeyecekler. O salonlara kiralık eşkıyalar giremeyecek. O kiralık provokatörler için yargı süreci başlayacak. Meclis’in kapısının önünden geçemeyecekler."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr