Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

* Ambulans güvenli alandan çıkıp çatışma alanına girdiği anda teröristler ateş açıyorsa, olay mahaline ulaşamıyor.

* Cizre son santimine kadar temizlenecek. Çınar'da bir kardeşini kaybeden Sait'in yanından geldi. Beni görünce tebessüm etti.Bu çocuklar için yüreğimiz yanıyor. İster güvenlik güçleri, ister sivil bütün çocuklara yardım elimizi ulaştırırız.

* İçişleri bakanlığımıza çağrımdır. Biz demokratik bir ülkenin meclisinde konuşurken, siz Cizre'de roket atamazsınız demeleri gerekir. Bütn bu yerler terörden temizlenecek.

* Cizre'de alınması gereken yaralı olduğunu söyleyenler, Cizre hastanesine roket atanlara da hesap sormalı.

* Hiç kimse Türkiye'de terörle mücadele edilirken hukuk dışına çıkıldığı iddiasında bulunamaz.

* Kim olursa olsun herkese sağlık hizmeti sunulur, ambulans gönderilir. 

* Eğitim ihityaçları, sağlık ihityaçları gibi şehir düzeni gibi yapılacak bir çok çalışma var. Teröristler son derece kötü olan binaları delerek, evlerden bir birine irtibat sağlamaya çalıştı.

* Bazı belediyeler halka hizmet götürmek yerine, daha çok personel harcaması yapılarak bir anlamda militan yuvaları haline dönüştürüldü. Buna belediyecilik nedenemez. Bazı belediyelerle ilgili soruşturmalar var. Hiç bir yerde hukuk dışı bır adım atılmaz. Terör faliyetlerine destek için, iş makinlarını kullanan belediyeler var. Dolayısıyla hukuk devleti kuralları işler. Kimse de haksız yere suçlanamaz.

CENEVRE MÜZAKERELERİ

* Müzakerelerin başlaması için Türkiye her zaman çok yoğun çaba sarf etmiştir. 2014'te Türkiye olarak masadaydık. Şimdi daha da zor. Yaralar çok daha derinleşmiş görünüyor. Cenevre ile ilgili bir takım sorunlar aşıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr