Açıklamada, "Aynı anda üç terör örgütüne karşı sınır içi ve sınır ötesi son derece kapsamlı operasyonların talimatını vermiş bir başbakan olarak kendisi ve ailesiyle ilgili güvenlik tehdidi ve buna bağlı alınması gereken tedbirler Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı tarafından belirlenmiştir, Sayın Davutoğlu’nun bu konuda şahsi bir talebi ya da talimatı olmamıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, görevden ayrılmadan bir hafta öncesinde örtülü ödenekten ne kadar para harcadığını, bu süre içersinde kendisine 34 araç ile 108 personel tahsis edip etmediğini sormuştu.

İnce, “317 milletvekili çıkararak birinci parti oldunuz. Başbakan oldunuz. 317 milletvekiliyle bir saraylıya dik duramadınız ve sizi oradan alaşağı etti, kenara attı. Haktan, hukuktan, yetimin hakkından bahsediyorsun. Görevden ayrılmadan son bir hafta içerisinde kendine kaç araç tahsis ettin? 34 araç kendine tahsis ettiğin doğru mu? Sayın Davutoğlu son bir hafta içerisinde azledileceğini öğrenince kendine sekreter, şoför, koruma kaç personel tahsis ettin? 108 personel tahsis etiğin doğru mudur? 34 araçla 108 personelle devlet yönetilir. Sen kimsin ki bu kadar personeli, bu kadar aracı kendine tahsis ediyorsun? Soruyorum tekrar. Bunlar doğru mudur? Bir sorum daha var Davutoğlu’na. Son bir hafta içinde başbakanlık yapanların korunmasına dair genelgeyi değiştirerek, 'Son 10 yılda başbakanlık yapanlar' diye sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kendinin korunmasını gündeme getirdin mi? Böyle bir genelge yayınladın mı? Davutoğlu’na son sorum da şu, Ey Davutoğlu, son bir hafta içerisinde örtülü ödenekten kaç para kullandın? Son bir hafta içinde örtülü ödenekten 200 trilyon lira kullandığın doğru mudur? Soruyorum. Hani yetimin hakkını savunurdunuz siz ? Hani fakir fukaradan yanaydınız siz ? Saltanat mı kuruyorsunuz siz? Yalova’dan Davutoğlu’na sesleniyorum. Sana tahsis edilen personel sayısını açıkla. Bana açıklatmak zorunda bırakma. Sana tahsis edilen araç sayısını açıkla. Örtülü ödenek bu milletin parasıdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var? Bunları açıkla" demişti.

(Kaynak: BirGün)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr