Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Terör örgütlerine kapalı kapılar arkasında destek veren siyasiler ağzından baklayı çıkarmayı başladılar. Devlete katil diyorlar. Tutum her şeyinden önce teröristi sevindiriyor. İstiyorlar ki canlar gitsin, kardeşliğimiz, huzurumuz, istikrarımız gölgelensin. Bu sabah patlamanın gerçekleştiği mekana gittim, ziyaret ettim. Hala o canlarımızın aziz ruhlarının esintisi oradaydı. PKK 35 canımızı aldı. Doğusundan batısından canlarımız ciğerimiz var. Kadın var erkek var, yaşlı var genç var.

"Bir akşam vaktı Kızılay’da otobüs bekleyenleri hedef alıp canlarımızı ayırdılar. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bir millet çok ciddi sınavlardan geçtiği anda verilen tepkiler önemlidir. Ben bu aziz milletin başbakanı olmak vasfını tarihte alınabilecek en büyük şeref olarak görüyorum. Bu aziz milletin fertlerinin yanında olduk, olacağız. Bizim gündelik hayatımız değişsin, korku ve paniğe kapılalım istiyorlar. Biz millet olarak bu durumun üstesinden geleceğiz.

"Milletimiz asla bu oyuna gelmeyecektir. Türkiye’nin terörle mücadelesi mutlaka başarıyla sonuçlanacaktır. PKK, YPG, DAEŞ, DHKP-C, paraleli bilsinler ki yenileceksiniz, mutlaka yenileceksiniz. Bu aziz milletin önünde diz çökeceksiniz.

"Fezlekeler gündemde. Açık ve net söylüyorum, teröre destek verenler dokunulmazlığa bürünerek kurtulamazlar. Meclis'te Asla barınamazlar."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr