CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Başkanlığına sunduğu 'mobbing' konulu soru önergesini Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplamasını istedi. Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'na "Başbakanlık süreniz boyunca tarafınıza 'mobbing' uygulandığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, 'mobbing' kim ya da kimler tarafından kimin talimatıyla uygulanmıştır? İddia doğru ise, tarafınıza ne tür 'mobbing' uygulanmıştır?" diye sordu.

Tanrıkulu ayrıca, Başbakanlıkta görevli üst düzey bürokratlar, danışmanlar personeline mobbing uygulanıp uygulanmadığı, bu nedenle son bir yılda görevden ayrılan personel olup olmadığını sordu.

Mobbing nedir?

Mobbing, psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek anlamlarına gelir. En iyi ifade eden anlamıyla yıldırma veya iş yerinde psikolojik terör anlamlarıdır. Özellikle hiyerarşik yapılanmış gruplarda ve kontrolün zayıf olduğu örgütlerde, gücü elinde bulunduran kişinin ya da grubun, diğerlerine psikolojik yollardan, uzun süreli sistematik baskı uygulamasıdır.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr