Cuma Namazını kentte kılan ve açılış öncesi Şehzadeler Belediyesi’ni de ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, caddede yürürken 13-14 yaşlarında bir çocuk tarafından satranç çantası atıldı. Cami çıkışında Başbakan’a satranç takımı fırlattığı iddia edilen bir çocuk yaka paça gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; Hatuniye Camii çıkışında Manisa Gençlik Spor İl Müdürlüğü satranç takımı dağıtmaya başladı. Bu sırada kimliği henüz belirlenemeyen bir çocuk kendisine verilen hediye satranç takımını Başbakan Davutoğlu’nun camiiden çıkış yönüne doğru fırlattı. Başbakan yerine polislere isabet eden çanta sonrası polisler çantayı fırlatan çocuğu yaka paça gözaltına aldı.

Saldırı da bulunan çocuk korumalar tarafından Manisa Emniyetine teslim götürüldü. Manisa Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülen çocuk sorgulamaya alındı.

"ŞAH - MAT"

Davutoğlu, Meclis gündemindeki dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin "Biz de dokunulmazlıkların kaldırılmasını gündeme getirdik. CHP ve HDP de bütün fezlekeleri gündeme alalım dediler. Bizim hayır diyeceğimizi düşünerek teröre destek veren teröristleri kollamaya çalıştı. Biz de bunu görerek hodrimeydan dedik. Bu hareketimiz "şah" demekti. Onlar da mat oldular." demişti. Davutoğlu'nun bu sözlerinin ardından satrançlı protestoya uğraması dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr