AKP lideri Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki keskin ayrılık medyada da baş gösterdi.

"Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması,çözüm süreci, tutuklu akademisyenler" gibi Türkiye gündeminin önemli kısmını kapsayan olaylarda Davutoğlu ve Erdoğan'ın birbirlerine zıt açıklamaları, ikili arasında kesin bir ayrılığın olduğu düşüncesini kuvvetlendirdi.

ERDOĞAN-DAVUTOĞLU GERİLİMİ MEDYAYA SIÇRADI

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak’a ait Güneş Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi ekibine Twitter’dan yüklendi. Daha sonra attığı tweeti sildi. Güler’in bu tweetini Ersoy Dede’nin de retweet etmesi dikkat çekti.
Güler,  tweetinde "Karar'cılar çirkin ve adice bir operasyon yürütüyorlar!!! Şimdilik sadece uyarıyorum!!!!" ifadelerini kullandı.



Gazetenin "çirkin ve adice bir operasyon" yürüttüğünü ileri süren Güler, "Şimdilik sadece uyarıyorum" diyerek imada bulundu ama kısa bir süre sonra attığı tweeti sildi.

AKP’nin kulis hesabı Başkentçi’den de “Turgay Güler'in kulağını kim çekti? Dünkü "Karar" paylaşımı kaldırılmış” sözleri paylaşıldı.

Sosyal medyada daha önce aynı tarafta olan medya mensuplarının bu şekilde restleşme içerisine irmesi Erdoğan ve Davutoğlu arasındaki ayrımın medyaya yansıması olarak görüldü.

DAVTOĞLU VE ERDOĞAN'IN DAHA ÖNCE YAŞADIĞI GÖRÜŞ AYRILIKLARI

Davutoğlu Dündar, Gül'ün tutuksuz yargılanması gerektiğini söylemiş Erdoğan ise bunun bir casusluk davası olduğunu iddia etmiş ve Davutoğlu'nun aksine tutuklu yargılanmaları gerektiğini söylemişti.

Davutoğlu, 'Bu suça ortak olmuyoruz' bildirisine imza atan akademisyenlerin tutuksuz yargılanması gerektiğini ifade etmişti. Erdoğan bu sözlere sert tepki vermiş ve “Bakıyorsunuz son zamanlarda, ‘akademisyen, akademisyen olduğuna göre tutuksuz yargılansın’. Ne demek? Suçluysa, eğer buna yargı hükmettiyse, o da tutuklu yargılanacak, diğerinden onun ne farkı var. Devletine ve milletine ihanet içinde olan hiç kimseyi sırtımızda taşımak zorunda değiliz.” sözleriyle Başbakan’a ayar vermişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm süreci konusunda “2013 Mayıs’ına dönülürse, o zamanki gibi PKK tüm silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarırsa, her şey konuşulabilir” açıklamsını yapmış   Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Müzakere edecek bir şey kalmadı” çıkışının ardından geri adım atmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr