Davutoğlu, "Bu son derece gizli bir toplantıydı. Hedefi ise Süleyman Şah türbesindeki askerlerimizin korunması için alınacak tedbirler ve Suriye'deki Türkiye'nin etkinliğini arttırmak ve Türkiye'ye karşı olan terör örgütlerine alınacak tedbirleri konuşmaktı. Aslında bu bir silsilenin devamıydı. Yani MİT TIR'larına yapılan operasyon, 17-25 Aralık darbe teşebbüsü ve arkasından Dışişleri Bakanlığı'nın dinlenmesi bir bütün halinde. O zaman sayın Başbakanımız, Dışişleri Bakanı olarak beni, sayın MİT Müsteşarımızı uluslararası alanda bir suç işlemiş görüntüsü içinde yargılamak niyetiyle yapılan bir casusluk faaliyetiydi" dedi.

"29 MART SEÇİMLERİNİ ETKİLEMEYE ÇALIŞTILAR"

Ahmet Davutoğlu, "Dolayısı ile bunun tümü ile aydınlatılması Türkiye içinde önemlidir, Suriye politikamız açısından da önemlidir. Ve bu devlete sızmış hain çetenin işleyişinin tespiti açısından da önemlidir. Ayrıca 29 Mart seçimlerinden 3 gün önce bunun yayınlanma sebebi de 29 Mart seçimlerinde halkın iradesini etkileyebilmek amacıydı. Ama başarılı olamadılar" şeklinde konuştu.

"Bunların hepsi araştırılacak" diyen Davutoğlu, "O zaman Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu'na yaptığı yardımı bir terör örgütüne yaptığı yardım gibi lanse ettiler. Şimdi son Cerablus operasyonunda, Fırat Kalkanı operasyonunda Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu, aziz Mehmetçiğimiz ile birlikte savaşarak Suriye'ye girdi ve Türkiye adına o toprakları tutuyor" ifadesini kullandı.

"AMACIMIZ PYD'YE, DEAŞ'A KORİDOR AÇMAKTI"

Davutoğlu, " O zaman bizi sanki teröre destek veriyormuşuz gibi yansıtarak aslında yapmak istedikleri, Türkiye'ye müzahir grupları zayıflatmak ve Türkiye'nin sınırında PYD'ye, DEAŞ'a bir koridor açmaktı. Bu başarılı olamadı. Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu unsurları bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'yle birlikte alanda hem DEAŞ'ı püskürtmüştür, PYD ve PKK'ya karşı da en güçlü koridoru oluşturmak için büyük çaba sarfediyor. Türkiye bu anlamda Suriye olaylarının dışında kalabilmek için elinden geleni yapmıştır ama Suriye'de Türkiye'ye destek olan gruplara da geçmişte destek vermiştir, bugün destek vermektedir, gelecekte de destek vermesi Türkiye'nin stratejik çıkarları bakımından önemlidir" diye konuştu

"KIYMETLİ BİR BAKANIMIZDIR"

Kabinede yaşanan görev değişikliği ile ilgili soruya da yanıt veren Ahmet Davutoğlu, "Hayırlı olsun diyorum. Sayın Efkan Ala, benim kurduğum hükümette de görev almış kıymetli bir bakanımızdır. Görevi ayrıca 17 -25 Aralık darbe teşebbüslerinde de son derece müsteşar olarak da, önemli bir mücadele içinde yer almıştır. Buna hepimiz şahidiz. Eminim, yeni görevlendirmelerde de hayırlı sonuçlar olur. Sayın Ala'nın bu anlamda hizmetlerine de ben milletim adına teşekkürü bir borç biliyorum" diye konuştu.

'Böcek' jandarma genel komutanının çantasına yerleştirilmiş

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr