AB-Türkiye Zirvesi için Brüksel'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Ana Karargahı'nda Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenleniyor. Toplantıdan satır başları şu şekilde:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg:

- Suriye'de barışçıl şekilde bu krizin çözülmesi için kararlığımız devam ediyor.

- Rusya'nın bölgedeki askeri varlığı insani krizi derinleştirmiştir.

- Diyaloğu ve gerginliğin azaltılmasını tavsiye ediyoruz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu:



"Önemli çalışmalar yapıyoruz. Rusya'nın Suriye'de varlığı, DAEŞ'le mücadeleyi çoktan aşmış durumda. DAEŞ'e karşı değil sivillere yönelik saldırı düzenliyor. Rusya'nın askeri varlığı DAEŞ'le mücadele için değildir.

Bu mülteci dalgalarının önüne geçmek istiyoruz. Yakından çalışıyoruz bu süreçte. Farklı görüşler olabilir Türkiye-Yunanistan arasında. Ama NATO içerisinde önyargıyla davranmıyoruz. Türkiye ile Yunanistan arasında yakın zamanda işbirliği zirvesi olacak.

Zalim saldırılardan kaçıyorlar

Masum insanlar yer arıyorlar, geleceklerini kurmak için. Bu insanlar bizleri rahatsız etmek için ülkelerimize gelmiyorlar. Rejimden, terör örgütünden ve Rusya'nın zalim hava saldırılarından kaçarak geliyorlar. Bunu yapmaya mecbur kalıyorlar. 2.7 milyon mülteciyi kabul ettik.

Mültecilerin hayatlarına saygı göstermek istiyoruz. Bu konuda şartlarımızı koyduk. Bu noktada AB-Türkiye arasında yeni bir süreç başlatmak istiyoruz. Türkiye sınırını Ege üzerinden geçmek isteyenlerin önünü kesmek istiyoruz. Bu koordinasyon kapsamında çalışmalar yapacağız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr