Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile bir araya geldi. Davutoğlu ve Zvizdiç görüşme sonrasında basın toplantısı düzenledi.

 Dokunulmazlık sorusunu yanıtlayan Davutoğlu, "Dokunulmazlık meselesinde bizim net tutumuz karşısında muhalefet partileri birer birer tutumlarından vazgeçer durumlar sergiliyorlar. Bizim yapacağımız artık geçici anayasa değişikliği yaparak süreci başlatmak. Bu konuda süreci derhal başlatma talimatını verdim." dedi.

İşte Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalardan ve cevaplarından satır başları:

GALİP ENSARİOĞLU'NUN "YASAMA, YÜRÜTME, YARGI BİZDE" ŞEKLİNDEKİ SÖZLERİ…

"Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Anayasal çerçevede yasama yürütme ve yargının yetkileri bellidir. Yargı yasama yürütmeden ayrı çalışmalarını yürütmektedir.Bütün diğer görüşler şahsi görüşler olarak zikredilir.

AK partinin görüşü açıktır.Eğer bir kişi bir ülkede otobüs duraklarında patlatarak intihar saldırılarında bulunuyorsa zaten o ülkeyle manevi bağı kopmuş demektir.Hukuki bağının kopması için de 2009'da çıkan yasa kimlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı belli. Şu andahükümet olarak böyle bir çalışma gündemimizde yok. Bunu çerçevesini terörle mücadele bağlamında her zaman yaparız.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER VE DOKUNULMAZLIK ÇALIŞMALARI

İsrail ile görüşmeler bir zamandır sürüyordu. En başından itibaren temel ilkelerimiz belli. Eğer taleplerimiz karşılanırsa zaten ondan sonra atılacak adımlar bellidir. Ortak bir zeminde seyretmekte olduğunu söyleyebilirim.

"SÜRECİ DERHAL BAŞLATIN TALİMATI VERDİM

Dokunulmazlık meselesinde bizim net tutumuz karşısında muhalefet partileri birer birer tutumlarından vazgeçer durumlar sergiliyorlar. Bizim yapacağımız artık geçici anayasa değişikliği yaparak süreci başlatmak. Bu konuda süreci derhal başlatma talimatını verdim."

"ŞU ANDA VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA ÇALIŞMAMIZ YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması'na yönelik açıklamasına değinen Davutoğlu, bu yönde bir çalışma olmadığını belirterek, "Eğer bir kişi bir ülkede otobüs duraklarında kendini araba patlatarak vatandaşların canına kast ediyorsa o ülke ile manevi bağı kopmuş demektir. Vatandaşlıktan çıkarılmaları konusunda yeni bir düzenleme gerekiyorsa bunu değerlendiririz dedim. Ama şu anda böyle bir çalışma gündemimizde yok" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr