Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda davet düzenledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da Çankaya Köşkü’ndeki son konukları gençler oldu. Erdoğan, gençler ve sporculara hitaben yaptığı konuşmada “2023 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilmek için zemini hazırlamaya çalışıyoruz. Asıl olan milletin gönlünde yer etmektir. Bunu başaramadıysanız tarihin tozlu sayfalarında kaybolmaya mahkûm olursunuz. Siz gençlere de aynısını tavsiye ediyorum. Kendinizi geliştirin. Çalışın, üretin, kariyer yapın. Milletle beraber olmak, onun gönlüne girmek daima önceliğiniz olsun” görüşünü dile getirdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray’da 19 Mayıs nedeniyle davet düzenledi.

Anlamlı tavsiye


Davutoğlu, AKP Genel Merkezi’nde kendisinin yerine oturacak ismin Binali Yıldırım olarak açıklandığı saatlerde, Çankaya Köşkü’nde 81 ilden gelen gençlik temsilcilerini kabul etti. Davutoğlu konuşmasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın düğününden ilginç bir detay aktardı. Davutoğlu, düğünde bir gencin kendisinin yanına geldiğini ve “Sayın Başbakanım, ben de sizin gibi siyaset bilimi okuyarak siyasetçi olmak istiyorum” dediğini ifade eden Davutoğlu, kendisinin de gence “Önce adam ol, sonra hepsi faydalıdır” tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.

‘Ne mala ne mülke’

Davutoğlu’nun, gençlere verdiği, “Hiçbir şeye feda etmeyeceğiniz değerleriniz olacak. Ne mala ne mülke ne mevkiye değişmeyeceğiniz değerleriniz olacak” tavsiyeleri dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr