Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit ve gazi yakınlarının istihdamına ilişkin kura töreninde konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde, Güneydoğu'daki çatışmalar ve HDP vardı.

"Şer odakları hakettikleri cevabı aldılar, bundan sonra da alacaklar. Teröristin taziye çadırındakiler güya barıştan bahsediyorlar" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti diyorlar. Ziya Paşa'nın bir sözü var. Bunlar için söylenmiş, 'Siz herkesi kör alemi sersem mi sanırsınız.'

- Çukurları, barikatları savunan yalan dolu hikayenizi artık kimse dinlemez. Kimse bizden şehitlerimizin hatırasını incitecek bir tutum beklemesin. Fezlekelerin yargıya intikali için süreç başlamıştır. Bu nice asil bir millettir ki tek bir şehit yakınımız dahi bir sitemde bulunmadı.

- Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadık, yapmayacağız. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her yerden şehitlerimiz var. Türk de var, Kürt de var, Sünni de var, Alevi de...

- Şehit yakınlarının istihdamını 2'ye çıkardık. Köy korucularına da yardım getirdik. Sizler bizim en kıymetlilerimizsiniz. Döktüğünüz gözyaşını ilk biz sileceğiz. Hiçbir şehidimizi mağdur bırakmayacağız. Son iki yılda şehit ve gazi yakınlarının 14 bin kişinin atamasını yaptık.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr