Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartma dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız” açıklamasına karşı “Şu ana kadar gündememize gelmedi, üzerinde çalışılması gereken bir konu” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, hem seçim beyannamesi hem de partinin internet sitesinde “icraatlar” bölümünün “demokratikleşme” başlığı altında yer alan kısımda 2009 yılında Erdoğan’ın Başbakanlığında AKP hükümeti tarafından çıkarılan Türk Vatandaşlığı Yasası’nı övüyor.

Söz konusu bölümde, “2009 yılında yeni bir Vatandaşlık Kanunu çıkarılarak daha önce vatana bağlılıkla bağdaşmayan eylemlerde bulundukları gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kaybettirilenlere Bakanlar Kurulu’nca yeniden vatandaşlık hakkı verilmesi imkânını getirdik” deniliyor.

Başbakan, önceki gün “Sayın Cumhurbaşkanımız, buna ihtiyaç olduğu kanaatindeyse, terörle mücadelede fayda getirecekse hukuki veçheleri incelenir. Üzerinde çalışılması gereken bir konu” demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr